کوه سرگردان در فضا؛ زمین برای دو ماه صاحب «ماه دوم» خواهد شد
موضوع : تکنولوژی | فضا و نجوم

کوه سرگردان در فضا؛ زمین برای دو ماه صاحب «ماه دوم» خواهد شد

به گفته اخترشناسان، یک سیارک در اواخر ماه سپتامبر (اوایل مهرماه) به قدری به کره زمین نزدیک می‌شود که به طور موقت وارد مدار آن خواهد شد. این پدیده به عنوان «ماه کوچک» یا «مینی ماه» شناخته می‌شود و برای دو ماه آینده کره زمین دو قمر خواهد داشت.

این سیارک که برای اولین بار در تاریخ ۷ اوت (۱۷ مرداد) توسط ناسا شناسایی شد، از ۲۹ سپتامبر (۸ مهر) به دور زمین می‌چرخد و تا ۲۵ نوامبر (۵ آذر) در مدار باقی خواهد ماند. سیارک مذکور به وسیله سامانه هشدار نهایی برخورد سیارک به زمین، معروف به «اطلس» در آفریقای جنوبی شناسایی شد و نام «PT5 2024» برای آن انتخاب شده است. این سیارک با اندازه‌ای حدود ۱۰ متر، بسیار کوچکتر از قمر زمین است.

پدیده مینی ماه چیست؟ آدام فرانک، پروفسور اخترفیزیک از دانشگاه روچستر، درباره این پدیده گفت: «این سیارک به مانند یک کوه پرنده در فضاست که در دام گرانش زمین افتاده و برای مدتی به یکی از قمرهای زمین تبدیل می‌شود.» او افزود که سیارک حدود دو ماه به گرد زمین خواهد چرخید و سپس از مدار زمین خارج خواهد شد.

آیا ماه کوچک قابل مشاهده است؟ پروفسور فرانک تأکید کرد که متأسفانه این مینی ماه با چشم غیرمسلح قابل مشاهده نخواهد بود، زیرا بسیار کوچک است. حتی با استفاده از تلسکوپ نیز به دلیل مسافت، مشاهده آن چالش‌برانگیز خواهد بود.

وی افزود: اگرچه این پدیده بیشتر از نظر مفهومی و ایده‌ای جذاب است، اما برای رصد آن نیاز به ابزارهای پیشرفته وجود دارد. خوشبختانه، این سیارک تهدیدی برای زمین محسوب نمی‌شود، زیرا در فاصله‌ای مشابه مدار ماه قرار دارد.

این پدیده فرصتی را برای اخترشناسان فراهم می‌کند تا درباره سیارک‌ها و اجرام آسمانی اطلاعات بیشتری کسب کنند و به این ترتیب، راهکارهایی برای مدیریت و انحراف مسیر سیارک‌های احتمالی خطرناک در آینده بیابند.

نظر شما