آن سوی مرزهای سکوت
موضوع : اطلاع‌رسانی | یادداشت

آن سوی مرزهای سکوت

دکتر آزاده‌ ابراهیمی‌ فخاری 

💢 در دوران خلافت معاویه، نیروهای او تحت فرماندهی «بسر بن ارطاة» به بسیاری از شهرها و روستاها حمله کردند و افراد بی‌گناه زیادی را به قتل رساندند. در یکی از این حملات، نیروهای معاویه وارد کوفه شدند و به خانه مردی نیکوکار و محترم که از دوستداران اهل بیت (علیهم‌السلام) بود، حمله بردند. این مرد به خاطر نفوذ و احترامش در میان مردم کوفه شناخته شده بود و کسی باور نمی‌کرد که چنین فردی هدف ظلم قرار گیرد. نیروهای معاویه با غارت اموال او و آزار خانواده‌اش، ظلم آشکاری به این خانواده روا داشتند. در این وضعیت، مردم کوفه که می‌توانستند به دفاع از این مرد برخیزند، سکوت اختیار کردند.
چند سال بعد، زمانی که معاویه قدرت بیشتری یافت و ظلم و ستم او به تمامی مناطق تحت سلطه گسترش پیدا کرد، بسیاری از مردم کوفه که قبلاً در برابر ظلم به آن مرد نیکوکار و مظلوم سکوت کرده بودند، خود قربانی ستم معاویه و نیروهای او شدند. ظلم به خانه‌های آن‌ها نیز رسید و این نشان داد که بی‌تفاوتی نسبت به ظلم به دیگران، در نهایت به خود افراد بازمی‌گردد.

💢 وقتی جامعه‌ای در برابر ستم به دیگران سکوت کند، زنجیره ظلم قطع نمی‌شود و در نهایت، همه افراد آن جامعه گرفتار ستم خواهند شد. این همان اصل مهمی است که در اسلام به عنوان «امر به معروف و نهی از منکر» شناخته می‌شود. مسلمانان وظیفه دارند در برابر ظلم ایستادگی کنند تا از گسترش آن جلوگیری شود، چرا که ظلم همچون آتشی است که اگر به موقع خاموش نشود، همه را در بر خواهد گرفت.

🔴 حمایت از شیعیان لبنان و جبهه مقاومت از یک سو دارای ابعاد دینی عمیقی است که ریشه در آموزه‌های اسلامی، به‌ویژه مکتب اهل بیت (علیهم‌السلام) دارد، لکن از سوی دیگر و در نگاهی دقیق‌تر، دفاع از کیان همه جوامع انسانی است. رژیم خونخوار و کودک کشی که برای رسیدن به اهداف خود هیچ معاهده جهانی و اصول انسانی را برنمی¬تابد؛ اگر راه را برای تجاوزات خود فراخ ببیند، مسلما از هیچ ظلمی دریغ نخواهد داشت. بر اساس اصول اسلامی، پشتیبانی از مظلومان و مقاومت در برابر ظلم از مهم‌ترین وظایف مسلمانان است.
قرآن کریم در آیه 75 سوره نساء تأکید می‌کند: «وَمَا لَکُمْ لَا تُقَاتِلُونَ فِی سَبِیلِ اللَّهِ وَالْمُسْتَضْعَفِینَ» (چرا در راه خدا و مستضعفان نمی‌جنگید؟). این آیه به صراحت بیانگر اهمیت مبارزه برای حمایت از مستضعفان است و به عنوان یک اصل محوری در سیاست مقاومت لبنانی نقش دارد.

🔴 مقاومت لبنانی به رهبری حزب‌الله در مقابله با اشغالگری و تجاوزات دشمنان، نماد پایداری و ایستادگی است. این مقاومت با تکیه بر اصول اسلامی همچون جهاد، عزت‌طلبی، و حمایت از مظلومان، نه تنها مرزهای لبنان را از تجاوزات دشمنان محافظت کرده، بلکه به عنوان الگویی برای سایر مسلمانان و آزادگان جهان تبدیل شده است. از این رو، پشتیبانی از مقاومت لبنانی به منزله حمایت از یک جریان اسلامی- انسانی است که در راستای تحقق اهداف دینی و مقابله با طاغوتیان تلاش می‌کند.

نظر شما