جلال ذوالفنون
شانزدهم اسفند سالروز تولد جلال ذوالفنون است
جلال الدین ذوالفنون نوازنده ی چیره دست سه تار ، در شانزدهم اسفند آباده فارس متولد شد.
در کودکی با خانواده به تهران آمد ، تار پدر و ویلن برادرش اورا با موسیقی آشنا کرد و باعث شد که از سن ده سالگی سه تار در دست بگیرد.
برای ادامه موسیقی به هنرستان موسیقی ملی رفت، در آنجا سه تار چندان مورد استفاده نبود و او اجباراً تار را برگزید، با سازهای دیگر چون ویلن نیز آشنا شد و آن را نزد برادرش محمود ذوالفنون آموخت و در این حال سه تاررا همچنان می نواخت. در هنرستان از رهنمودهای مرحوم موسی خان معروفی در زمینه تکنیک سه تار برخوردار گشت و به این ترتیب هشت سال آموزش وی در هنرستان به فراگیری سه تار، تار و ویلن گذشت.
همزمان با تاسیس رشته موسیقی دانشکده هنرهای زیبا به آنجا راه یافت و با شخصیتهای ارجمند موسیقی ایران نظیر مرحوم نورعلی برومند و دکتر داریوش صفوت آشنا شد و از این رو شناخت تازه ای از موسیقی اصیل و امکانات وسیع سه تار کسب کرد و تمام توجه تجربه خود را از سال 1346 بر این ساز متمرکز کرد.
در ادامه راه از روشهای اساتیدی چون مرحوم صبا و مرحوم ارسلان خان درگاهی و همچنین راهنماییهای ارزنده دکتر صفوت بهره فراوان یافت.
پس از آن به آموزش موسیقی پرداخت . استاد ذوالفنون آنگونه در ارائه آثار موسیقی با سه تارش ماهرانه عمل کرد که خیل عظیمی از جوانان و نوجوانان نیز به موسیقی اصیل ایرانی مجذوب شده و به آموزش آن اقدام کردند.
سبک استاد ذوالفنون در زمینه سه تار نوازی کاملا مشهود و منحصر به فرد است.او توانست پس از زنده یاد احمد عبادی ، نقش بارزی در شناسایی ، آموزش و نوازندگی سه تار ایفا کند.تکنوازی او مانند یک ارکستر باشکوه است و نوای فاخته سه تارش انیس دلهای سوخته و جانهای عاشق است.
نظر شما