موضوع : پژوهش | مقاله

صباح الخیر!


امروز پس از دو ماه از آغاز قیام‌های مردم منطقه چشم‌مان به تحرکات دستگاه دیپلماسی کشور روشن شد. این بی‌تحرکی و رخوت قابل تأمل دستگاه دیپلماسی ظاهرا ناشی از تحلیل‌های غلطی است که در مورد این قیام‌ها وجود دارد.
امروز پس از دو ماه از آغاز قیام‌های مردم منطقه چشم‌مان به تحرکات دستگاه دیپلماسی کشور روشن شد. این بی‌تحرکی و رخوت قابل تأمل دستگاه دیپلماسی ظاهرا ناشی از تحلیل‌های غلطی است که در مورد این قیام‌ها وجود دارد. تحلیل ساده‌انگارانه‌ای که آمریکا و غرب را فعال مایشاء در دنیا می‌پندارد. آقایان می‌فرمایند این قیام‌ها به دست غرب سازماندهی و کاملا برنامه‌ریزی شده است. اینکه چه استدلال‌هایی می‌تواند این تحلیل را پشتیبانی کند محل تأمل است. واقعا ممکن است غرب خود را در چنین وضعیتی قرار دهد؟!.
آیا ممکن است غرب جزیره ثباتی مثل مصر را تکیه‌گاه اسرائیل منطقه‌ای اسرائیل است اینچنین دست‌خوش ناآرامی و تغییر و تحول سازد. در یمن و تونس چطور؟ در لیبی با آن همه سرمایه گذاری در نفت و تأثیرات نا آرامی در این کشور؟! در بحرین و عربستان؟ کدامیک از رسانه‌های غربی قیام‌های مردم منطقه را پوشش داده است. آیا مانند تحرکات BBC و VOA در وقایع 88 ایران، این رسانه‌ها در حال هدایت جریان‌های منطقه هستند؟
به وضوح روشن است که غرب برای جلوگیری از این قیام‌ها در جبهه مقابل به تکاپو افتاده است. راهپیمایی‌هایی سبزها که در ایران سازماندهی شد، اتفاقاتی که در سوریه در حال رخ دادن است، تحرکات جریان سعد حریری در لبنان، تحرکات مخالفان در جنوب سودان، چراغ سبز غرب برای سرکوب مردم منطقه همه و همه استدلال‌های روشنی است که پیش روی چشم ماست آیا با چنین قرائنی می‌توان قیام‌های منطقه را دست‌ساز غرب دانست؟.
همیشه تحلیل‌های غلوآمیزی از توانمندی غربی‌ها وجود داشته که خود نیز به آن دامن می‌زنند. یکی از تحصیل کردگان ساده لوح می‌گفت که آمریکا ایران را در سال 1332 به مدت 25 سال از شوروی قرض گرفته بود و پس از اتمام این مدت در سال 1357 آن را دوباره به شوروی بازگرداند. شاید هم راست می‌گفت!. علاوه بر این تحلیل‌هایی که محمدرضا شاه نیز آن را بیان می‌کرد نشان از سازماندهی انقلاب ایران توسط آمریکا دارد. نکند انقلاب ما کلا آمریکایی بوده و ما اکنون در پازل آمریکایی بازی می‌کنیم. اینگونه غلو گویی‌ها در موارد مختلف دیده می‌شود. نویسنده کتابی ادعا کرده می‌کرد که کل جهان را یک باشگاه چند ده نفره اداره می‌کند و این شورای قدرتمند است که تصمیم می‌گیرد در کجای جهان چه اتفاقی بیفتد.
اگر از بعد اجرایی و الزامات قوانین نیز در نظر بگیریم این تحلیل کاملا در مقابل نظر حضرت آقا قرار دارد. در حالی که ایشان این قیام‌ها را اسلامی و متأثر از قیام ملت ایران می‌داند دستگاه دیپلماسی حق ندارد چشم و گوش خود را بر روی اتفاقات ببندد. حتی بعید نیست تحرکات اخیر دستگاه دیپلماسی نیز تحت فشار ایشان و بر خلاف نظر جریان حاکم بر سیاست خارجی شکل گرفته باشد.
حال که این فرصت طلایی پیش آمده و ما می توانیم با کمک به مردم منطقه رهبری قیام‌ها را در دست گرفته و شاهد احیای اسلام باشیم غفلت از آن گناهی نابخشودنی است. وَمَا لَکُمْ لاَ تُقَاتِلُونَ فِی سَبِیلِ اللّهِ وَالْمُسْتَضْعَفِینَ مِنَ الرِّجَالِ وَالنِّسَاء وَالْوِلْدَانِ الَّذِینَ یَقُولُونَ رَبَّنَا أَخْرِجْنَا مِنْ هَـذِهِ الْقَرْیَةِ الظَّالِمِ أَهْلُهَا وَاجْعَل لَّنَا مِن لَّدُنکَ وَلِیًّا وَاجْعَل لَّنَا مِن لَّدُنکَ نَصِیرًا؛ و چرا شما در راه خدا [و در راه نجاتِ‏] مردان و زنان و کودکان مستضعف نمى‏جنگید؟ همانان که مى‏گویند: «پروردگارا، ما را از این شهرى که مردمش ستم‏پیشه‏اند بیرون ببر، و از جانب خود براى ما سرپرستى قرار ده، و از نزد خویش یاورى براى ما تعیین فرما.» (نساء، آیه 75)
مقاتله پیش کش! آقایان کمی گفتمان کنند.

 


منبع: / سایت خبری / سیاست ما ۱۳۹۰/۱/۳۰
نویسنده : سید حسین حسینی

نظر شما