روز وارثان راستین
خداوند متعادل درقرآن توجهی خاص به قشر مستضعف و محروم جامعه دارد، انسان هایی که با اراده راسخ خویش در برابر ناملایمات روزگار، ایستادگی می کنند تا بنابر وعده الهی وارثان راستین زمین باشند. در آیه پنج سوره قصص می خوانیم: ' ...خواستیم بر کسانی که در زمین فرودست شده بودند منت نهیم و آنان را پیشوایان مردم گردانیم و ایشان را وارث زمین کنیم'.
مستضعفان کسانی هستند که بزرگ بینی، خودبینی، تکبر و برتری جویی در آنها راهی ندارد و همیشه در صف مقابل مستکبران قرار دارند، آنان دنیا را محلی گذرا و کوچک برای رسیدن به سعادت اخروی می دانند.
همراهی با مستضعفان و تلاش برای محرومان با سرشت انسان های آزاده عجین است و آنها بر حسب فطرت الهی خویش نمی توانند، این قشر مظلوم را نادیده بگیرند و نسبت به سرنوشت شان بی تفاوت باشند.
پس از پیروزی انقلاب، با توجه به آرمان های بنیانگذار جمهوری اسلامی به این گروه عنایتی ویژه شد و در این راستا نیمه شعبان به دلیل آن که روز میلاد برپا کننده حکومت مستضعفان جهان است،'روز جهانی مستضعفین' نام گرفت.
انقلاب اسلامی، فریاد بلند محرومان و مستضعفان علیه مستکبران بود و امام خمینی(ره)، منادی وحدت بخش همه محرومان و مستضعفان، برای متحد شدن آنان در مقابل مستکبران تلاش های بسیاری کردند.
آن بزرگمرد حکومت را وسیله ای برای تحقق عدالت می دانست و معتقد بود تحقق عدالت بدون سرکوب مستکبران میسر نخواهد شد. با حمایت امام(ره) و وارد شدن ادبیات قرآنی در جامعه، حمایت از مستضعفان و مبارزه علیه مستکبران فراگیر و این چنین انقلاب اسلامی به جهان شناسانده شد.
امام خمینی (ره) درباره روز مستضعفین می فرمایند: 'چه مبارک است میلاد بزرگ شخصیتی که برپا کننده عدالتی است که بعثت انبیا برای آن بود و چه مبارک است زادروز ابرمردی که جهان را از شر ستمگران و دغل بازان تطهیر می نماید و زمین را پس از آن که ظلم و جور آن را فرا گرفته، پر از عدل و داد می نماید و مستکبران جهان را سرکوب و مستضعفان جهان را وارثان ارض می نماید و چه مسعود و مبارک است روزی که جهان از دغل بازی ها و فتنه انگیزی ها پاک شود و حکومت عدل الهی بر سراسر گیتی گسترش یابد و منافقان و حیله گران از صحنه خارج شوند و پرچم عدالت و رحمت... حق تعالی بر بسیط زمین افراشته گردد و تنها قانون عدل اسلامی بر بشریت حاکم شود و کاخ های ستم و کنگره های بیداد فرو ریزد'.
مقام معظم رهبری نیز درباره مستضعفین و پیشوایی آنها در عصر ظهور می فرمایند: 'ما منتظریم؛ یعنی این امید را داریم که با تلاش و مجاهدت و پی گیری، این دنیایی که به وسیله دشمنان خدا و شیاطین از ظلمات وجور و طغیان و ضعیف کشی و نکبت حاکمیت ستمگران و قلدران و زورگویان پر شده است... یک روز به جهانی تبدیل خواهد شد که در آن انسانیت و ارزش های انسانی محترم است و ستمگر، زورگو، ظالم، قلدر و متجاوز به حقوق انسان ها، فرصت و جایی برای اقدام و انجام خواسته و هوا و هوس خود پیدا نخواهد کرد. این روشنایی در دیدگاه ما نسبت به آینده وجود دارد... مسئله امام زمان(عج) یکی از زنده ترین مسائل اسلامی است که هم در دوران مبارزه با طاغوت به مبارزین امید می داد، و هم امروز که روز حکومت مستضعفین زمین، است، ما را تشویق می کند که حرکت خود را تسریع کنیم'.
روز میلاد حضرت قائم (ع) روزی است برای همه آنانی که به کتاب های آسمانی ایمان آوردند و در انتظار ظهور ناجی آخر زمان، چشم به آسمان رحمت و برکت خداوندی دوختند در این میان محرومان و مستضعفان، بیشتر از همه این انتظار را به شمارش نشستند پس با همراه شدن در سفره اخلاص آنها گوشه ای کوچک از نگاه عدل گستر جهان را به سوی خود برگردانیم که او حامی و دوستدارنده آنهاست.
منبع: / خبرگزاری / ایرنا ۱۳۹۰/۴/۲۵
نظر شما