موضوع : پژوهش | مقاله

نگاهی به قضایای اخیر در روابط لندن تهران


چندی پیش و پس از مصوبه مجلس شورای اسلامی در خصوص کاهش رابطه با انگلیس شاهد حضور گسترده دانشجویان در برابر سفارت انگلیس در تهران بودیم که در نهایت منجر به ورود برخی از دانشجویان به داخل سفارت نیز شد.بسیاری از تحلیلگران معتقدند که اقدام دانشجویان در اعتراض به سیاست های ضد ایرانی دولت انگلیس صورت پذیرفته است.
در واقع تاریخ نیز گواه این امر است که انگلیس نقش گسترده ای را در ضدیت با منافع ملی ایرانیان بر عهده داشته است. انگلیس در تاریخ ایران همواره نمادی از خباثت بوده است و در سه دهه ای که از پیروزی انقلاب نیز می گذرد انگلیس همواره در برابر ملت ما قرار گرفته است و سعی در سنگ اندازی در مسیر پیشرفت های ایران داشته است. حمایت از سلمان رشدی مرتد ، فروش تسلیحات به صدام جاسوسی در ایران ،همراهی با آمریکا در تحریم ایران ، تحریک گروهک های معاند و همکاری با گروه های تروریستی، دخالت آشکار در فتنه 88 و ارتباط با سران جریان فتنه و انحرافی و گسترش جنگ نرم علیه ایران از جمله اقدامات منفی دولت انگلیس علیه ملت ایران است که با اخراج سفیر انگلیس به آن پاسخ داده شد .
انگلیسی‌ها باید بدانند که دوره استعمارگری به پایان رسیده است و حداقل در برابر جمهوری اسلامی ایران حرفی برای گفتن ندارند . امروز کوچکترین دست اندازی به حقوق ایران با شدیدترین پاسخ ها همراه خواهد بود و کوچکترین تهدید و یا حمله ای با تهدیدها و حملات دردناک ایران روبه رو می شود که در صحنه عمل برای دشمنان فرصتی باقی نمی گذارد.
البته در این میان باید به یک نکته مهم و اساسی اشاره کرد. رسانه های غربی در روزهای اخیر تلاش وافری را برای القای این نکته انجام داده اند که ایران سعی دارد به سوی انزوا حرکت کند و قطع رابطه با انگلیس به قطع رابطه با جهان منجر خواهد شد!
اما باید دانست که واقعیت ماجرا چیز دیگری است. ایران هیچ گاه خواهان قطع رابطه با کشورهای جهان نیست اما نباید اقدامات خصمانه دولت انگلیس بی پایان بماند . جمهوری اسلامی حکومت قاجار نیست که در آن هر کسی اجازه داشته باشد به بهانه ای جسارتی به ملت شریف ایران داشته باشد. در جمهوری اسلامی هرگونه اقدامی علیه ایران با پاسخ محکم روبه رو خواهد شد.
البته شاید عده ای نیز بر این باور باشند که قطع رابطه با انگلیس هیچ تاثیری بر این کشور ندارد اما در واقع باید دانست که تهران ابهت پوشالی لندن را در هم شکسته است. زمانی وقتی کشتی های انگلیسی از بنادر جدا می شدند دولت ها در آسیا سقوط می کردند اما امروز ایران اسلامی به راحتی سفیر انگلیس را اخراج می کند تا درس بزرگی برای همه مستکبران عالم باشد.
در حالی که مردم ایران اسلامی سالیان متمادی طعم تلخ بهره کشی استعمار انگلیس را چشیده و دیگر حاضر به پذیرش استضعافی دیگر از سوی آنان نیستند، سه شنبه گذشته دانشجویان به عنوان نماد افکار عمومی به دشمنی انگلیس در اعمال تحریم های فرا قانونی بر علیه ایران در مقابل سفارت این کشور تجمع و به رفتارهای خصمانه آن اعتراض کردند.تعدادی از دانشجویان پیرو خط امام (ره) و رهبری در حرکتی اعتراضی در برابر سفارت انگلیس تجمع کرده و بخشی دیگر از آنها به باغ تصرف شده از سوی انگلیسی ها در منطقه قلهک اعتراض کردند.
این اقدام دانشجویان اما خواب را از چشمان غرب ربود و شب را تا صبح به واکنش از رسانه های خود پرداختند. از یک سو سخنگوی دفتر رئیس‌جمهور آمریکا گفت که کشورش حمله به سفارت بریتانیا را به شدت محکوم می‌کند و آماده است که از همپیمانانش در شرایط سخت حمایت کند.سپس سخنگوی کاترین اشتون، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا هم از وقایع تهران به شدت ابراز نگرانی کرد و آن را "حمله‌ای کاملاً غیر‌قابل قبول" خواند.آلن ژوپه وزیر امور خارجه فرانسه با اشاره به اقدام دانشجویان ایرانی در تسخیر سفارت انگلیس، این اقدام را قویا محکوم کرد.
شورای امنیت سازمان ملل هم طی بیانیه ای به این اقدام دانشجویان واکنش نشان داده بود که توسط سفیر پرتغال، رئیس دوره ای شورای امنیت، قرائت شد.در حالی که در حرکت اعتراضی دانشجویان مقابل سفارت انگلیس تعرض خاصی به هیچ یک از تبعه انگلیس صورت نگرفت و حتی پلیس به خاطر افراط برخی افراد برخورد فیزیکی با آنها کرد، مسئولین و رسانه های غربی با مظلوم نمایی ، این اقدام را به دولت و مسئولین ایرانی منتسب کردند.
ایران اما هنوز داغ فرزندان دیپلمات خود را که در جای جای جهان به خاطر سیاست های منفعت طلبانه کشورهای غربی از دست داده فراموش نکرده است.شاید اگر کمی به عقب بازگردیم و حافظه تاریخی خود را جستجو کنیم خواهیم دید که در سالیان نه چندان دور یعنی چند ماه پس از تسخیر لانه جاسوسی در ایران در اردیبهشت ماه سال 59 سفارت ایران در انگلیس مورد هجمه هدفمند عده‌ای معلوم الحال قرار گرفت و دو تن از دیپلمات های ایرانی به شهادت رسیدند.از دیگر اتفاقاتی که در کشورهای اروپایی برای سفارت ایران به‌وجود آمده است می توان به حمله گروهی از تظاهرکنندگان در سوئد اشاره کرد که علاوه بر شکستن در سفارت ایران در استکهلم با کارکنان سفارت ایران درگیری به‌وجود آورده و خسارت های بسیاری به ساختمان سفارت وارد کردند.در این حمله که در تیرماه سال 1388انجام شد، حدود 150 تا 200 تظاهرکننده که گروهی از آنها چهره خود را پوشانده بودند به سنگ‌پرانی به سوی سفارتخانه پرداختند.در میان این اعتراضات گروهی از تظاهرکنندگان در ورودی این سفارتخانه را شکستند و وارد این ساختمان شدند. آنها با پرتاب سنگ و ضربه‌های پا حصارها را شکستند و وارد ساختمان شده و با کارکنان سفارت درگیر شدند.به گفته اولف هوگلوند، از افسران پلیس سوئد، یکی از کارکنان سفارت ایران که مورد ضرب و شتم واقع شده پس از خروج معترضان در محل سفارت تحت درمان قرار گرفت.

 

منبع: / روزنامه / رسالت ۱۳۹۰/۹/۱۹
نویسنده : زهرا خسروی

نظر شما