سردرگمی رژیم صهیونیستی در برابر دادگاه حریری
تحولات اخیر در جهان اسلام طی ماه های اخیر آنقدر با سرعت و گستردگی همراه بوده که بیشتر تحلیلگران غربی را دچار سردرگمی و تردید کرده است. در واقع صاحب نظران سیاسی که تا چندی پیش تنها با اتفاقهای قابل پیش بینی مواجه بودند امروز با حوادث جدیدی رو بهرو هستند که هر گونه ابتکار عمل را بسیار مشکل کرده است. این موضوع تنها شامل تحلیلگران نمی شود، بلکه دستگاه های ناظر و نهادهای امنیتی غرب را هم دچار مشکل کرده است تا آنجا که حتی رژیم اشغالگر قدس هنوز نمی داند تزلزل در سوریه به نفع تل آویو است یا به ضرر آن. آنها نگران بلندیهای جولان هستند و از سوی دیگر می دانند هر گونه درگیری با سوریه می تواند مردم این کشور را علیه دشمن مشترک متحد کند. ضمن اینکه درگیریهای سوریه می تواند تأثیر بسزایی بر حوادث لبنان داشته باشد؛ حوادثی که این روزها دستخوش دگرگونی و فرازو فرودهای متعدد است.
مقامهای تل آویو تلاش می کنند از طریق دادگاه رفیق حریری، حزب ا... را در درون مرزهای لبنان تحت فشارهای بین المللی قرار داده و این حزب را در نظر مردم این کشور گروهی تروریست جلوه دهند. این نقشه البته از قبل قابل پیش بینی و مدتها بر روی ابعاد مختلف آن تحلیل و بررسی شده بود، اما تحولات منطقه بسیاری از این معادلات را هم اکنون با چالش جدی مواجه کرده است. این دادگاه از سال 2005 شکل جدی به خود گرفت و به محض تشکیل، حکم بازداشت چهار افسر بلندپایه لبنانی را صادر کرد. این افراد چهار سال بدون توجیه هیچ اتهامی در زندان ماندند و سپس نیز بدون هیچ توضیح قانونی و حقوقی، آزاد شدند. دولت آمریکا نیز بدون هیچ مدرکی، دولت سوریه را به دست داشتن در ترور متهم کرد. اکنون در فهرست احضاریه های این دادگاه، نام چهار شخصیت حزب ا... نیز وجود دارد. این نامها از چند سال پیش در گزارشهای رسانه های اسرائیلی و اروپایی و آمریکایی منتشر شده بود و همین امر سبب می شود تحلیلگران، آشکارا این دادگاه را ابزار فشاری بر لبنان و حزب ا... و دولتهای متحد آن در منطقه، یعنی سوریه و ایران، قلمداد کنند.
به همین دلایل واضح، حزب ا... و احزاب گروه 8 مارس لبنان این دادگاه را اساساً سیاسی می دانند. سیدحسن نصرا...، دبیرکل حزبا...، بارها اعلام کرده این حزب هیچ یک از اعضای خود را تسلیم نمی کند و تحویل نخواهد داد.
نکته دیگر اینکه چرا کیفرخواست دادگاه حریری درست در ایامی که دولت جدید در لبنان بر سر کار آمده، صادر شده است. این همان دولتی است که گروه اقلیت وابسته به غرب در آن عضویت ندارند. لذا سؤال جدی این است که آیا این اقدام برای تأثیرگذاشتن بر فعالیتها و برنامه های دولت لبنان نیست که همچنان بر لزوم آزادی اراضی اشغالی لبنان از دست اسرائیل و ادامه مقاومت تأکید دارد؟ چرا حکم دادگاه، که شش ماه قبل آماده شده بود، در اختیار دولت قبلی لبنان قرار نگرفت؟ آیا ارتباط زمان تحویل حکم با تحولات منطقه و بخصوص وضعیت داخلی سوریه و تضعیف نقش آن در لبنان را می توان نادیده گرفت؟حقیقت آن است که غرب و لابی صهیونیست بسیار تلاش کردند تا با دست زدن به اقدامهای تروریستی و گرفتن انگشت اتهام به سوی حزب ا... این گروه را که به شدت در میان مردم لبنان دارای محبوبیت است، تحت فشار قرار داده و آن را تروریست جلوه دهند، اما تحولات منطقه اساس این ماجرا را تحت الشعاع قرار داده و امروز اسراییل با اتفاقهایی روبروست که شرایط تصمیم گیری را برایش دشوار کرده است. این اتفاق وقتی شدت می یابد که حزب ا... هم با ارائه اسناد خاص از جمله کمکهای مالی تل آویو به دادگاه رفیق حریری، به جهانیان نشان داده است که اصل موضوع دادگاه چقدر به بیراهه رفته و توسط چه کسانی اداره می شود.
اکنون منطقه در حال اتخاذ آرایش جدید قدرت است و این تغییرات معادله قدرت در منطقه و گروه بندیهای قدرت را متحول خواهد کرد. بنابراین، غرب ناچار است برای جلوگیری از این اتفاق، نهایت تلاش خود را به کار برد. اما نکته اینجاست که هرگونه برخورد با حزبا...، شرایط را برای رژیم اشغالگر قدس سخت تر خواهد کرد چرا که اکنون رژیم صهیونیستی در بدترین شرایط تاریخی خود به لحاظ اقبال عمومی به سر می برد. بدون تردید، اگر روند کنونی جهان اسلام ادامه پیدا کند، اسراییل در مرکز سرزمینهایی قرار خواهد گرفت که دولتهای رادیکال مخالف گرداگرد آن را فرا می گیرند و به اذعان غربیها حزب ا... می تواند مرکز ثقل این اتفاق باشد.
منبع: / روزنامه / قدس ۱۳۹۰/۴/۱۶
نویسنده : سیامک باقری
نظر شما