موضوع : پژوهش | مقاله

روبات ها پزشکان قرن بیست و یکم

روزنامه کیهان چهارشنبه 2 دی 1388- شماره 19542

 

آیا از این به بعد روبات ها جایگزین پزشکان در بیمارستان ها می شوند؟ البته نه کاملا اما بعضی از پزشکان راهی پیدا کرده اند تا از طریق به کارگیری روبات ها بتوانند زمانی که با بیماران شان فاصله زیای دارند آنها را معاینه کنند.
بیمارستان بالت سان یکی از اماکن درمانی است که به دوربین ها، صفحه های نمایش، میکروفن و چند روبات مجهز شده است. این روبات ها به جای پزشکان در اتاق قرار دارند و دکتر الکس می تواند در تعطیلات از طریق آنها به مداوای بیماران خود بپردازد. به کمک این شیوه غیبت پزشکان از بیمارستان به هیچ عنوان احساس نمی شود.
یکی از جراحان کاهش وزن می گوید: «این سیستم به شما اجازه می دهد هر مریضی را در هر جای دنیا که باشد معاینه و درمان کنید.» دکتر گانداس علاوه بر آنکه از صبح تا شب به درمان بیماران خود می پردازد با خرید یک روبات 150هزار دلاری موفق شده بیماران خود را شب ها هم معاینه کند و در صورت بروز مشکل در کنارشان باشد. او می گوید: «روبات من می تواند به کنار تخت بیمار رفته و به کمک دوربین هایی که به آن مجهز شده است، وضعیت بیمار را به وضوح نشان دهد.»
صدای این پزشک از طریق دستگاهی که در سر روبات نصب شده پخش می شود، گویی که مریض درحال گفت وگوی رو در رو با پزشک است. گانداس افزود: «عکس العمل بیماران نسبت به این روش بسیار مثبت بوده است. برای آنها ارتباط برقرار کردن با من از طریق یک روبات بسیار رضایت بخش است.»
گانداس این شیوه را برای داشتن نظارت بیشتر بر عمل های جراحی که در بیمارستان صورت می گیرد به مرکز محل خدمت خود معرفی کرد. وی یکی از اعضای کمپانی ساخت روبات های پزشکی است. این پزشک جراح قصد داد به کارگیری این روبات ها را در بیمارستان ها رواج دهد. او معتقد است با وارد کردن روبات ها به نظام پزشکی این کشور علاوه بر تسهیل روابط بین بیمار و پزشک در وقت نیز به شدت صرفه جویی شده و پزشکان موفق به معاینه بیماران بیشتری می شوند.
مطالعه ای که به تازگی در بین 376 بیمار انجام شد نشان داد 92 بیماری که به وسیله روبات ها معاینه شده اند مدت زمانی کمتری در بیمارستان بستری شده بودند. نتیجه مطالعات گانداس در مجله پزشکی کالج آمریکایی جراحان ماه جولای به چاپ خواهد رسید.
روبات معاینه گر دکتر گانداس یکی از روبات های مستقر در بیمارستان ساینی است. در بیمارستان جان هاپکینز نیز روبات هایی مستقر شده اند تا حرف های پزشک و بیمار را زمانی که به زبان مشترک تکلم نمی کنند ترجمه کنند. روبات های نصیحت گر هم در بیمارستان ها بسیار پرطرفدار است. این روبات ها علاوه بر دادن اطلاعات و نصایح پزشکی به بیماران به سکته ای ها کمک می کنند تا در طول دوران درمان به بازی های کامپیوتری مشغول شوند.
میشل کان معاون اجرایی کمپانی «تکنولوژی های این تاچ» بیان داشت روبات های شرکت او این امکان را برای پزشکان فراهم آورده تا در زمان واحد در دو مکان مختلف حضور داشته باشند. کان که در دفتر مرکزی این شرکت مشغول گفت وگو با یکی از روبات های آقای گانداس بود بیان داشت به کمک اختراعات کمپانی دیگر تمام مردم دنیا حتی در دور افتاده ترین نقاط عالم به پزشک دسترسی خواهند داشت. درحال حاضر 120 روبات پزشک در بیمارستان های جهان مشغول به کار هستند. دیوید ویلیامز یکی از بیماران بیمارستان «سان» از شیوه ای که آقای گانداس برگزیده تشکر کرد و بیان داشت که استفاده از این روبات نشانگر اهمیت گانداس نسبت به وضعیت سلامتی بیمارانش است. او گفت: «زمانی که شما دراز کشیده اید و صورت پزشک را نگاه می کنید دیگر اهمیت ندارد که او در چه قالبی خود را به شما نشان می دهد. شما او را دیده، با او صحبت می کنید و او نیز به همه سؤالات شما پاسخ می دهد. این تمام آن چیزی است که اهمیت دارد.»
فلورانس فورد یکی از پرستارانی که از زمان به کارگیری روبات های درمانگر در 18 ماه پیش با آنها سروکار داشته بیان داشت بیماران عکس العمل خوبی به این روبات ها نشان داده اند. او بر این باور است که دیدن چهره پزشک از طریق روبات ها به آنها قوت قلب می دهد.
دکتر لوییس کواسی مدیر دپارتمان اورولوژی نظام پزشکی ایسلند نیز گفت: طبق مطالعات وی هیچ یک از بیماران تاکنون نسبت به معاینه توسط این روبات ها شکایتی نداشته اند. او بر این باور است که روبات ها به زودی بیمارستان ها را تسخیر خواهند کرد. کواسی افزود: «این روبات ها تنها از چند دوربین تشکیل شده اند و به جز برقراری ارتباط، کاری نمی کنند اما این قدم های اول است و ما به زودی با روبات هایی روبه رو خواهیم شد که به درمان بیماری ها نیز خواهند پرداخت.»
wwwpopulartechnologycom


    
 

نظر شما