موضوع : پژوهش | مقاله

رسانه منهای اخلاق


"اخلاق"در رسانه های غربی همچنان نقش گمشده ای را ایفا می کند که گویا هیچ گاه قرار نیست پیدا شود! رسانه های غربی که سعی در ترویج سیاست منهای اخلاق و بی‌بند و باری های عمومی به‌صورت مستقیم و غیر مستقیم دارند،همواره ذهن مخاطبان خود را با سرگرمی هایی زننده مشغول کرده و بعضا نیز در قالبی تزیین شده و لی خطرناک منویات درونی ذهن سرمایه گذاران خود را به آنها تزریق می کنند. رژیم هیونیستی،ایالات متحده آمریکا و برخی کشورهای اروپایی سعی داشته اند فرهنگ مهاجم را به صورتی تزئین شده وارد زندگی و مناسبات روزمره سایر مردم دنیا نمایند. بدیهی است جامعه ای اسلامی که فرهنگ اسلامی و پویایی این دین مبین در زیرساخت ها و متن آن جاری می باشد همواره از سوی فرهنگ مهاجم مورد هجمه قرار می گیرد. این مسئله امری اجتناب ناپذیر است. به عبارت دیگر نمی توان وجود ضد فرهنگ مهاجم و کلیت آن را نادیده گرفت،بلکه باید با این تهاجم فرهنگی به مبارزه پرداخت.

این روالی است که سالیان سال مخاطبان غربی با آن روبه رو هستند.کشورهای غربی در ساخت برنامه های ماهواره ای برای کشورهای اسلامی نیز این الگو را مدنظر قرار داده و شیوه های روزمره و مسموم زندگی را به جای زندگی پویا و سالم بر بدنه جوامع تزریق می کنند.این روزها موضوع بی بند و باری اخلاقی به درون شبکه بی بی سی فارسی رسیده است.شبکه ای که همواره ادعا دارد که حقایق را منعکس می کند !

برخی منابع طی روزهای اخیر از تجاوز مدیر بخش فارسی بی بی سی به یکی از مجریان زن این شبکه خبر دادند؛ وسعت این خبر و سکوت سنگین ۲ نفر دخیل در این ماجرا تا آنجا پیش رفت که حتی رسانه های ضدانقلاب مجبور به انتشار این خبر شدند و خبر دادند که این مجری از شبکه بی بی سی حذف شده است. در برنامه "نوبت شما" نیز یکی از مخاطبان بی بی سی فارسی پس از لحظاتی در حال بیان ماجرای این تجاوز بر روی آنتن زنده بود که مجری برنامه مذکور بلافاصله سخنان آن مخاطب را قطع و تاکید کرد که مجبوریم "به خاطر رعایت حال آن مجری!" چنین تماس‌هایی را قطع کنیم. طبق آخرین بررسی‌های اینترنتی در مورد عدم حضور چندین باره خانم "پ ق" در برنامه های شبکه بی بی سی طی روزهای گذشته، صحت خبر تجاوز صادق صبا مدیر بخش فارسی بی بی سی به این مجری زن مشهود است و طفره رفتن سیاوش اردلان از پاسخگویی به این سئوال گواه این ماجراست. ضمن اینکه این مجری نیز در صفحه فیس بوک خود هیچ‌گونه واکنشی به این خبر نشان نداده و کاملا سکوت کرده است.

به راستی مدیران شبکه بی بی سی فارسی و بی بی سی چه پاسخی برای این رسوایی ها دارند؟ به نظر می رسد پس از افشای تجاوز دو تن از مجریان شبکه صدای آمریکا به ۲ مجری زن این شبکه به نام های "ا.س" و "ن.م"، اکنون بحران تجاوز جنسی به بی بی سی فارسی رسیده باشد.در هر صورت افشاگری راجع به تجاوز "صادق صبا" (مدیر تلویزیون بی بی سی فارسی) به مجری آن شبکه به تیتر اول وبسایت خود شبکه

بی بی‌سی فارسی تبدیل شده است.بدیهی است که مدیران این شبکه نمی توانند توجیهی در این رسوایی اخلاقی داشته باشند و از این رو سعی کرده اند به حذف صورت مسئله از طریق سکوت روی آورند.

پس از آنکه در هفته های اخیر خبر تجاوز "صادق صبا" به یکی از مجریان شبکه انتشار یافت، بلافاصله به کارمندان این شبکه دستور داده شد تا هرگونه اثری با محتوای مبتذل از خود در اینترنت به جا گذاشته بودند پاک کنند، به همین خاطر "علی همدانی" (یکی از مجریان و گزارشگران شبکه) اقدام به حذف تصویری که با یکی از مجریان دیگر شبکه داشت نمود، غافل از اینکه عکس توسط افراد بسیاری مشاهده و ذخیره شده بود و بعد از حذف، توسط یکی از دوستان خودش منتشر شد. اخبار ۲۰:۳۰ صدا و سیما نیز با پوشش این خبر، نمای تاری از عکس مذکور را به تصویر کشید .این قضیه برای بی بی سی فارسی (bbcpersian)گران تمام شد، به همین خاطر "علی همدانی" اقدام به انتشار مجدد عکس نمود و برای اینکه آبروریزی آن را عادی جلوه دهد، در وبلاگ خود یادداشتی بر علیه صدا و سیما و بخش خبری ۳۰ :۲۰ نوشت و ...

البته دایره فساد جنسی در بی بی سی منحصر به جریانات اخیر نیست چرا که مدت ها قبل یکی دیگر از کارمندان این شبکه در وبلاگ خود درباره مسائل و تجربیات جنسی خود قلم فرسایی می کرد، یا "سیاوش اردلان" یکی از مجریان برنامه " نوبت شما" در صفحه فیس بوک خود مطالبی درباره همجنس بازی گذاشته بود .نکته دیگری که در این رابطه قابل توجه است، فعالیت سازماندهی شده افرادی در فضای اینترنت در جهت انکار این رسوایی و دفاع از بی بی سی فارسی بود.لازم به ذکر است که در بسیاری از شبکه های ماهواره ای ،بسیاری از روابط غیر اخلاقی به صورت توصیه هایی علمی به مخاطبان آموزش داده می شود.در این میان مخاطبان نوجوان و جوان بیش از هر قشر دیگری آسیب پذیر به نظر می‌رسند.به عنوان مثال اخیرا کارشناس شبکه "من و تو" که سعی داشت با بهانه های مختلف علت ناموفق بودن بسیاری از ازدواج ها را نبود رابطه دوستانه قبل از ازدواج بیان کند، به جوانان توصیه کرد که حتما چنین روابطی را قبل از ازدواج مدنظر قرار دهند!

آنچه امروز در شبکه های ماهواره ای می گذرد رسوایی آشکاری است که عملا لاپوشانی آن تلاشی عبث از سوی مدعیان آزادی در آن سوی مرزها محسوب می شود.هم اکنون بهترین فرصت است تا خانواده های ایرانی نسبت به آنچه در پشت پرده دموکراسی و آزادی مورد ادعا در غرب و متعاقبا شبکه های غربی می‌گذرد آگاه شوند. بدون شک این آگاهی دید بسیطی به مخاطب در نحوه مواجهه بعدی با چنین برنامه ها و شبکه هایی خواهد داد .

سحاب فاطمی

نظر شما