شهری قدیمی تر از افلاطون
روزنامه شرق، شنبه 15 آذر 1382
میراث خبر: سه سال پیش باستان شناسان در حال حفاری در منطقه ای ساحلی در خلیج کورینت به خرابه های شهر یونانی هلیکه رسیدند که در زمان افلاطون در اثر زمین لرزه تخریب شده بود. اکنون این کارشناسان پس از جست وجو باقی این شهر به چیزی باستانی تر، کمیاب تر، و جالب تر دست یافته اند.
این باستان شناسان می گویند پایه های سنگی، خیابان های سنگفرش، و سفالینه های متعلق به شهری 4500 ساله را از زیر خاک درآورده اند که در واقع محل سکونت یکی از معدود جوامع اوایل عصر مفرغ در خاک اصلی یونان بوده است.
بر اساس تحقیقات اولیه در این سایت پیش از تاریخ، این شهر در زمانی که تروای پیش از هومر یکی از غنی ترین دوره های خود را می گذرانده بسیار آباد و پررونق بوده است. در میان آثاری که از این شهر باستانی به دست آمده جام استوانه ای و بلندی به سبک جام های معروف تروا هست که نشان دهنده تاثیر گرفتن از تروا بیش از آن چیزی است که پیشتر تصور می شد.بقایای این شهر باستانی در میان بوستان ها و باغ های 26 مایلی شرق بندر جدید پاتراس کشف شده است.باستان شناسان به کمک سرامیک های موجود در میان بقایای تاریخ این سایت عصر مفرغ را 2600 تا 2300 سال پیش از میلاد تعیین کرده اند.در سال 2000، دکتر دورا کاتسونوپولو پس از 12 سال تلاش و جست وجو کشف بقایای شهر هلیکه را اعلام کرد که برای هومر و افلاطون و دیگر نویسندگان عهد باستان شناخته شده بود. این شهر در سال 373 پیش از میلاد در اثر زلزله تخریب شد و به دلیل بالا آمدن آب در این منطقه به زیر آب فرو رفت. می گویند ناپدید شدن هلیکه در دریا الهام بخش افلاطون برای طرح داستان شهر افسانه ای آتلانتیس بوده است.
نظر شما