موضوع : نمایه مطبوعات | شرق

واردات چای آزاد شد

روزنامه شرق، سه شنبه ۱۸ آذر ۱۳۸۲ - ۱۵ شوال ۱۴۲۴ - ۹ دسامبر ۲۰۰۳

لیلا لطفی : هر چند شمار زیادی از خبرنگاران مطبوعات برای اطلاع رسانی «همایش کشاورزی و توسعه ملی» در مرکز همایش های بین المللی صدا و سیما، حضور یافته بودند، اما کنجکاوی در مورد ارائه لایحه برنامه چهارم توسعه، اصلی ترین محور جست وجوهای خبرنگاران اقتصادی بود.محمد ستاری فر، بعد از این که به اظهارات خود در مورد جایگاه توسعه کشاورزی در توسعه پایدار پایان داد اسیر خبرنگاران سمجی شد که از او در مورد لایحه برنامه چهارم توسعه سئوال می کردند.او گفت: مطمئن باشید، لایحه برنامه چهارم توسعه قبل از زمستان امسال به مجلس خواهد رفت.او در حالی این اظهارات را مطرح کرد که در محافل اقتصادی شایعاتی در مورد احتمال نرسیدن لایحه به مجلس هفتم شنیده می شد.
محمد ستاری فر مشکل کشاورزی ایران را کمبود سرمایه  و پول نمی داند و معتقد است، مشکل بر سر فراموش شدن انسان کشاورز و روستا است، مسئله ای که در وزارتخانه جهاد کشاورزی شاهد آن هستیم. لذا کلیت نظام بایداین سه موضوع را همزمان در نظر بگیرد. رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی افزود: اعتبارات عمرانی، فصول کشاورزی و منابع طبیعی از سال ۷۹ تا ۸۲ به ترتیب ۱۷۲۶ میلیارد ریال، ۲۲۸۲ میلیارد ریال، ۳۳۴۸ میلیارد ریال و ۴۱۶۸ میلیارد ریال است. در حالی که اعتبارات عمران روستایی در سال ۸۰ ، ۸۱ و ۸۲ به ترتیب ۱۴۸۲ میلیارد ریال، ۲۸۰۵ میلیارد ریال و ۳۰۲۸ میلیارد ریال بوده است.
وی به میزان ذخیره صندوق ارزی اشاره کرد و گفت: امسال ذخایر این صندوق به ۲۰ میلیارد دلار می رسد که فقط ۵ میلیارد مربوط به سپرده نزد بانک مرکزی و حدود ۳ تا ۵ میلیارد دلار برای اجرای طرح های عمرانی بخش آب شرب و شبکه های آب اختصاص دارد.رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی یکی از مشکلات بخش کشاورزی را تغییر کاربری زمین کشاورزی، بالا بودن ریسک کشاورزی دانست و گفت: اکنون کیفیت گندم داخلی که یک غذای ملی است، پایین تر از گندم وارداتی است.وی یکی دیگر از مشکلات کشاورزی را هدفمند نبودن یارانه ها دانست و گفت: برای بهره برداری از شبکه ۲۰ میلیارد متر مکعب آب ۶۰ میلیارد تومان در نظر گرفته شده و یارانه برق ۵۴۰ میلیارد تومان در نظر گرفته شده است.
محمود حجتی وزیر جهاد کشاورزی گفت این همایش می تواند، خمیرمایه بخش کشاورزی باشد. و ادامه داد بخش کشاورزی با ۱۷ درصد تولید ناخالص داخلی ۲۷ درصد اشتغال کشور را فراهم کرده است. همچنین نرخ رشد ارزش افزوده سال گذشته که در اقتصاد نقش داشته است را ۷/۱۱ درصد خواند و گفت به طور متوسط در ۱۰ سال گذشته با توجه به خشکسالی نرخ رشد ارزش افزوده ۴ درصد اعلام شده است. وی همچنین نرخ رشد تولید محصولات کشاورزی در ۶ ماه اول امسال را ۵۲ درصد اعلام کرد و افزود نرخ رشد صادرات غیرنفتی نصف آن را تشکیل می دهد. نرخ سهم اشتغال نیز در بخش کشاورزی ایران بر طبق آمار، افزایش یافته است. باید افزود که مطالعات از بازدهی سرمایه گذاری در بخش کشاورزی باید بیش از سایر بخش ها باشد.
حجتی همچنین در مورد مقایسه تولید و سرمایه گذاری بخش کشاورزی ایران با کشور ژاپن گفت: به رغم وابستگی اندک اقتصاد به بخش کشاورزی در ژاپن رشد سرمایه  گذاری حدود ۴۰ درصد بوده است و اضافه کرد یکی از دلایل برگزاری این همایش پیدا کردن راهکاری مناسب برای جذب سرمایه گذاری در بخش کشاورزی است.وی افزود به رغم یک سری تحلیل ها که تولید و افزایش آن می تواند افزایش یافته و تداوم یابد امسال تولید محصولات کشاورزی ایران خوب بوده است برای نمونه شیر ۱۲ درصد، مرغ ۱۵ درصد و گندم ۲۰ درصد تولید شده است که نسبت به سال قبل افزایش داشته است.
محمود حجتی در حاشیه همایش کشاورزی و توسعه ملی اعلام کرد: آزادسازی واردات چای از سوی کمیسیون ماده یک واردات و صادرات تصویب شده است. وی گفت: واردات چای باید به صورت شفاف انجام شود. از این پس همه می توانند چای وارد کنند ولی باید تعرفه گمرکی آن را بپردازند.حجتی با اشاره به واردات چای قبل از ممنوعیت واردات آن گفت: قبلاً واردات چای شفاف نبود، یعنی مجوز واردات براساس میزان صادرات بود. همین امر سبب می شد واردکنندگان به جای صادرات چای داخلی، آن را مدفون کنند و چای وارداتی را چند برابر قیمت بفروشند. وی کیفیت چای را نسبت به سه سال قبل بهتر دانست و تصریح کرد: امروز چای براساس کیفیت خریداری می شود و فاصله قیمتی بین برگ سبز چای ممتاز مرغوب و پست افزایش یافته است.

نظر شما