موضوع : پژوهش | مقاله

نگرانی کیسینجر از قیام در عربستان


هنری کیسینجر،سیاستمدار و استراتژیست افراطی آمریکا محسوب می شود .او در انتخابات ریاست جمهوری سال 2008 طرفداری خود از جان مک کین نامزد حزب جمهوریخواه‌ را علنی کرد .به عبارت بهتر کیسینجر را باید تئوریسین سیاست خارجی جمهوریخواهان دانست. با این وجود در دوران ریاست جمهوری بوش پسر شاهد بودیم که برخی هشدارهای کیسینجر در خصوص نبرد در افغانستان و عراق نادیده انگاشته شد .
در هر صورت کیسینجر فردی رئالیست است که سعی دارد تحولات سیاست خارجی آمریکا را در راستای حفظ هژمونی این کشور هدایت کند.حال آنکه مدتهاست هژمونی سیاسی و استراتژیک آمریکا در جهان از بین رفته است .وقوع قیام در بحرین کیسینجر و مقامات آمریکایی را به شدت نگران ساخته است .تا کنون بسیاری از تحلیلگران مسائل سیاست خارجی از وقوع تحولات جدی در عربستان در پی قیام ملت بحرین خبر
داده اند .با این وجود کیسینجر که طی یکسال اخیر در این خصوص سکوت کرده بود بالاخره سکوت خودر ا شکست .
وزیر خارجه اسبق آمریکا انقلاب بحرین را برای غرب، خطر دانسته است و قسمت اصلی این خطر را «خاموش نشدنی بودن» این انقلاب دانست و اعلام کرده است که انتقال آن به عربستان با اعلام خبر مرگ شاه سعودی بسیار نزدیک است. هنری کیسینجر وزیر خارجه اسبق آمریکا درباره احتمال انتقال انقلاب بحرین به عربستان به‌شدت هشدار داد و اذعان کرد که این انقلاب از انقلاب‌هایی است که می‌توان به طور جدی درباره آن بحث کرد.
هنری کیسینجر معتقد است که «از جمله انقلاب‌هایی که با جدیت می‌توان درباره آن حرف زد ولی غرب برای جلوگیری از نتایج آن توجه کافی نشان نمی‌دهد، اتفاقاتی است که در بحرین در جریان است».کیسینجر که در یکی از جلسات تینک تنک در مرکز بروکینگز (دانشگاه مریلند) صحبت می‌کرد،‌ و در این جلسه تعدادی از سفرای سابق ایالات متحده در منطقه خاورمیانه حضور داشتند، با ابراز شگفتی از انقلاب بحرین به اتفاقات آن اشاره کرد که «بیش از یک سال است که بیش از دو سوم مردم بحرین به طرز شگفت‌آوری به صورت مسالمت‌آمیز و با شعارهای جذاب و عاقلانه» آن را ادامه می‌دهند.
اظهارات کیسینجر از اهمیت خاصی برخوردار است .او این سخنان را از دید گاه یک طرفدار ایالات متحده و رژیم صهیونیستی بیان کرده است. کیسینجر در حقیقت به دولتهای ایالات متحده آمریکا و همچنین به دولت نتانیاهو و حکومت آل سعود در ریاض اعلام خطر کرده است. این اعلام خطر بسیاری جدی است .به عبارت بهتر کیسینجر وقوع قیام و انقلاب در عربستان سعودی را در آینده ای نه چندان نزدیک پیش بینی کرده است .کیسینجر کلید خوردن این انقلاب را مرگ امیر عبدالله پادشاه عربستان سعودی می داند .
کیسینجر در این خصوص معتقد است که زنده ماندن ملک عبدالله ولو در حالت کما مانند آریل شارون نخست‌وزیر خونریز رژیم صهیونیستی سوپاپ اطمینان بقای حکومت آل سعود در عربستان است و
می گوید :
"این [زنده ماندن عبدالله ولو به صورت باقی ماندن در حال کُـما] سوپاپ اطمینان [بقای] حکومت سعودی است ولو اینکه در حالت کما باشد مانند زندگی شارون برای چندین سال به عنوان نگهبان اسرائیل...."
این سخن کسینجر در زمانی که اخبار ضد و نقیض از مرگ شاه سعودی خبر می‌دهد، نشانی از مرگ احتمالی ملک عبدالله به شمار می‌رود یا نشان می‌دهد که شاه سعودی در آستانه مرگ است.

 

منبع: / روزنامه / رسالت
نویسنده : فاطمه سادات رضوی

نظر شما