موضوع : پژوهش | مقاله

خروش کارگران علیه رئیس جمهور از خود راضی!


کارگران آمریکایی دیگر تحمل سیاستهای باراک اوباما را ندارند. کارگران در جریان مبارزات انتخاباتی سال 2008 میلادی از اصلی ترین حامیان باراک اوباما رئیس جمهور فعلی این کشور بودند اما در حال حاضر مانند بسیاری دیگر از اقشار مردم به مخالفان وی تبدیل شده اند. اوباما کنترل خود بر اقتصاد ایالات متحده را از دست داده است. این حقیقتی است که اوباما قدرت کتمان آن را ندارد. هم اکنون بیش از 6/14 میلیون نفر در آمریکا به دنبال یافتن شغل مناسب هستند.
عدم تمایل بخش خصوصی آمریکا برای استخدام نیروی کار جدید پیامهای روشن و مهمی برای دولت اوباما دارد. از این حیث بسیاری از اقتصاددانان آمریکایی معتقدند که نمی توان بر روی همکاری بخش خصوصی با دولت واشنگتن حسابی باز نمود.
در ماورای سخنان اوباما نوعی عوام فریبی اقتصادی نهفته است که قبلا نیز در سخنان رئیس جمهور یاالات متحده مشاهده شده است. این بار نیز اوباما به همین فرمول استناد کرده است زیرا چاره دیگری در این خصوص ندارد!از سوی دیگر و به رغم نتایج نظرسنجی‌های صورت گرفته که موضوع اشتغال را از مهمترین دغدغه‌های ذهنی رای‌دهندگان آمریکایی برشمرده اند، کاخ سفید هشدار داده است که تا پایان سال جاری میلادی، نرخ بیکاری کاهش عمده‌ای نمی یابد. در این میان با فرض صحیح بودن آمارهای ارائه شده توسط دولت آمریکا دوباره به نکاتی مهمی برخواهیم خورد. کاهش نرخ بیکاری را در ماه‌های اخیر در آمریکا که برخلاف برخی از برآوردها حاصل شده است، می‌توان ناشی از انصراف شماری از مراجعان به بازار کار و روی آوردن به مشاغل موقت تلقی کرد. از این حیث بحرانی بودن وضعیت اقتصادی آمریکا و ازدیاد بیکاری در این کشور حقیقتی نیست که اوباما بتواند با استناد به آمارهای کاذب آن را تفسیر نماید. به گفته تحلیلگران مرکز سوسایتی جنرال، کاهش نرخ بیکاری در آمریکا مرهون دست کشیدن کارگران و نیروی کار سرخورده، از تلاش برای یافتن کار است. در این میان، بیشترین نگرانی‌ها متوجه بخش خصوصی در آمریکاست. به واقع، شرکت‌های آمریکایی با توجه به چشم انداز نامطمئن پیش رو و وضعیت نامناسب دسترسی به اعتبار، تمایلی به استخدام کارمند ندارند. در چنین شرایطی چگونه اوباما از کمک بخش خصوصی به دولت خود سخن به میان می آورد؟
دهها هزار تن از کارگران آمریکا تنها در ایالت "ویسکانسین " در اعتراض به طرح‌های دولت "باراک اوباما " رئیس جمهوری آمریکا که قدرت اتحادیه‌های کارگری در آمریکا را محدود می‌کند، به خیابان‌ها آمدند و تظاهرات برپا کردند. این تظاهرات نشان می دهد که کارگران قابلیتهای گسترده ای در ابراز مخالفت با حکومت ایالات متحده آمریکا دارند. با این اقدام کارگران، اوباما بار دیگر با یک نزاع سیاسی جدید مواجه شده است. حدود 70 هزار نفر از جمله اعضای اتحادیه‌های کارگری از ایالات همسایه ویسکانسین به خیابان‌ها آمدند و علیه کاهش مزایای کارگران دولتی و قدرت اتحادیه‌های کارگری تظاهرات کردند. این تظاهرات به طور مستقیم بر معادلات سیاسی و انتخاباتی سال 2012 ایالات متحده نیز تاثیرگذار خواهد بود. ایالت ویسکانسین یکی از مهم‌ترین و کلیدی‌ترین میدان‌های رقابتی انتخابات 2012 ریاست‌جمهوری آمریکا است زیرا حمایت مردم این ایالت از اوباما در پیروزی وی در دور اول انتخابات ریاست جمهوری آمریکا نقش مهمی را ایفا کرد به همین دلیل اگر وی حمایت مردم این ایالت را از دست دهد، احتمالا نمی‌تواند در دور دوم انتخابات آمریکا پیروز شود.
نظرسنجی یک رسانه غربی نشان داد بیش از نیمی از مردم آمریکا اوضاع اقتصادی کشور خود را از زمان روی کارآمدن باراک اوباما در اوایل 2009 تاکنون بسیار بدتر از قبل می دانند.
51 درصد از پرسش شوندگان اعلام کردند اوضاع اقتصادی آمریکا از زمان روی کار آمدن اوباما تاکنون بدتر شده است، این درحالی است که تنها 35 درصد اوضاع اقتصادی کشور را بهتر از گذشته توصیف کردند. بر این اساس 66 درصد از پرسش شوندگان اعلام کردند که دولت آمریکا در مسیر نادرست اقتصادی حرکت می کند که این بدترین نظرسنجی انجام شده توسط بلومبرگ از سپتامبر 2009 تاکنون بوده است. نظرسنجی پایگاه خبری بلومبرگ به خوبی نشان می دهد که 50 درصد از مردم آمریکا معضل بیکاری را از مشکلات اصلی دولت اوباما می دانند. همچنین بیش از 25 مردم آمریکا کسری بودجه و هزینه های دولت را از مهمترین دغدغه های خود توصیف کردند.
علی رغم ادامه بحران بیکاری در آمریکا و جمعیت 14 میلیونی بیکاران آمریکایی رئیس جمهور این کشور مدعی شد اقتصاد آمریکا همچنان در مسیر درست حرکت می کند!با این حال اوباما تشریح نکرده است که منظور وی از مسیر درست و مسیر نادرست چیست!
اظهارات باراک اوباما در حالی است که میزان اشتغال زایی بخش خصوصی در اقتصاد آمریکا طی ماه ژوئن به پایین ترین حد خود طی شش ماه گذشته رسیده است. بخش خصوصی آمریکا طی ماه ژوئن تنها 83 هزار فرصت شغلی جدید ایجاد کرده است. از این رو بر اساس داده های مستند و همچنین بر اساس عقلانیت و اصول واضح اقتصادی ایالات متحده در وضعیت بسیار بدی قرار دارد. حال جای بسی تعجب دارد که اوباما از حرکت در مسیر درست سخن به میان می آورد!شاید رئیس جمهور ایالات متحده اصرار دارد تا توجیهات خود در دانشگاه جرج تاون بر سر بحران اقتصادی آمریکا را بار دیگر بر زبان براند!بحران بیکاری در ماههای آخر سال گذشته میلادی به 9/8 درصد افزایش یافت، این درحالی است که این رقم در دسامبر 2008، 7/4 درصد بوده است. این گزارش در حالی منتشر می شود که برخی از نهادهای بین المللی و مؤسسه های تحقیقاتی بر این باورند که بهبودی موقت اوضاع شغلی در آمریکا به هیچ وجه مسیر صعودی همیشگی خود را طی نخواهد کرد. همچنین در حالی که سال مالی جدید رو به پایان بود، سازمان ملل متحد در گزارشی هشدار داد در صورتی که مشوق های لازم به اقتصاد ایالات متحده تزریق نشود، سال آینده این کشور با رکود اقتصادی شدیدتری روبرو خواهد شد.

 

منبع: / روزنامه / رسالت ۱۳۸۹/۱۲/۸
نویسنده : سحاب فاطمی

نظر شما