رحیم رفیعیمنش
زندگینامه
سال 1332 در بروجرد متولد شد. تحصیلات ابتدایى و متوسطه را همانجا به پایان برد و سپس به تهران آمد. به دانشسراى عالى تهران رفت و موفق شد لیسانس روانشناسى را از این دانشسرا دریافت کند. در سال 1336 با موسیقى آشنا شد و به ساز تار علاقه بسیاری پیدا كرد تا اینكه در سال 1349 وارد دانشكده موسیقى شد و به سرپرستى استاد هرمز فرهت تحصیل را آغاز کرد. او در این دوره، با هنرمندان صاحبنام و بزرگى چون: حسین علیزاده، محمدرضا لطفى، كامل علیپور و منیژه علیپور همدوره بود و ساز تار را نزد نورعلىخان برومند مشق كرد.
استاد رفیعیمنش از سال سوم و چهارم، پس از تمرین و نواختن كتاب هفت ردیف دستگاه موسیقى به تألیف موسىخان معروفى، تحت تأثیر شخصیت سلیمانخان روحافزا قرار گرفت، دست از تحصیل علمى موسیقى كشید و یادگیری آن را به صورت سینه به سینه و بداههنوازى آغاز كرد. آشنایی او با موسىخان معروفى یازده سال ادامه پیدا كرد. پس از آن به تلویزیون دعوت شد و به عنوان تكنواز تار برنامههاى مختلفى اجرا كرد. سپس به زادگاه خود بروجرد بازگشت و با اندوختههایى كه طى سالها از بزرگان موسیقى کسب کرده بود، براى خدمت به هنر موسیقى و مبارزه با گرانفروشى و رفع بعضى از نواقص ساز تار، كارگاهى برای ساختن تار تأسیس كرد.
یكى از ابتكارات او، ساختن تارى به نام «تار سه نقاره» در سال 1370 است. رفیعیمنش با آن تار در دانشكده فنى لویزان به اتفاق اركستر هنرمندان بروجرد، شامل آقایان منوچهر ناصرى (ویولن)، سعید باعزم (ضرب)، مرتضى اثنىعشرى (خواننده)، حبیباللَّه پارسا (سنتور) و عزیز سیف (تار دوم)، برنامه كنسرتى اجرا كرد.
رحیم رفیعىمنش پنجهاى بسیار شیرین در نواختن تار دارد كه مخصوص خود او است و در سبك ویژه او نوآورىهایی كاملاً محسوس مشاهده مىشود. او تاكنون برنامههایى را با محمدرضا شجریان، محمد موسوى و جهانگیر ملك در محفلهاى هنرى و ادبى اجرا کرده است.
او با نقاشى آبرنگ نیز آشنایى كامل دارد و تابلویى از داستانهاى شاهنامه حكیم ابوالقاسم فردوسى سخنور نامى ایران زمین را به تصویر كشیده است.
استاد رفیعیمنش مدرک درجه یک هنری دارد و از ابتدای تأسیس مؤسسه هنرمندان پیشکسوت، در آن عضو شده است.
منبع: موسسه هنرمندان پیشکسوت
نظر شما