موضوع : دانشنامه | ج

اميرعلی جواديان

زندگی‌نامه
در سال 1336 در تهران متولد شد. كار عكاسي را از سال 1358 در حوزه هنري آغاز كرد و در سال 1360 به عنوان عكاس خبرگزاري جمهوري اسلامي ايران به جبهه‌هاي جنگ رفت. از همان زمان جنگ، موضوع اصلي عكس‌هايش شد. امیرعلی جواديان تا سال 1365 به طور مستمر در جبهه‌ها وعمليات جنگي چون فتح خرمشهر، فتح رمضان و… حضور داشت. عكس‌هاي او از حوادث جنگ، از آن زمان تا امروز، جوايز و مقام‌هاي اول جشنواره‌هاي مختلف را از آن خود كرده‌اند.

پس از بازگشت از جنگ، به دانشگاه رفت و در سال 1368 از دانشکده هنرهای زیبا فارغ‌التحصیل شد. بعد از شاگردي در دانشكده‌هاي هنري، استاد شد و به مدت دو سال نيز مديريت گروه عكاسي دانشگاه آزاد تهران را برعهده داشت. او علاوه بر تدريس، در بيش از ‌50 پايان‌نامه دانشگاهي نیز استاد راهنما بوده است. عكس‌هاي امیرعلی جوادیان در كشورهاي فرانسه، آلمان، الجزاير، تركمنستان، ازبكستان و… به نمايش درآمده و تاكنون از يونسكو، ژاپن، سوريه و چين جوايز بين‌المللي دريافت كرده‌ است. جواديان کتاب هایی از عکس های خود چاپ کرده است که از آن جمله می توان به ايران (يك رودخانه، يك پنجره، يك قلب)، كتاب طبيعت، قاليچه‌هاي زمينه، تعليم و تربيت و… اشاره کرد.

مهم‌ترين آثار عکاسی او از جنگ، به فتح خرمشهر و عمليات رمضان مربوط است كه در آن‌ها رزمندگان ايراني تا پشت دروازه‌هاي بصره پيشروي كردند. آثار او با موضوعیت دفاع مقدس توانستند هفت عنوان مقام‌هاي اول جشنواره‌هاي عكاسي جنگ را در سال‌هاي 80 و 71، 70، 69، 67، 65، 63 به‌ دست آورند.

اميرعلي جواديان نايب رييس انجمن عكاسان بحران است و از معدود عكاسان جنگ است كه در زمينه‌هاي دیگر نيز عكاسي مي‌كند. او پس از جنگ به‌ سراغ طبيعت رفت. این عكاس جنگ و صلح تاكنون بيش از ‌40 هزار قطعه عکس از طبيعت ايران و جهان دارد. از مجموعه عكس‌هاي درخشانی که او پس از جنگ ثبت کرده‌ است می‌توان به عکس‌هایی از آبشارها، عروسي‌هاي سنتي نقاط مختلف، معماري سنتي، اقليت‌هاي مذهبي و… در ايران  اشاره كرد.

او از مؤسسان انجمن‌ عكاسي ايران، انجمن انقلاب و دفاع مقدس، انجمن عكاسان بحران و انجمن دوستي ايران و كرواسي است.

استاد جواديان در شاخه‌هاي مختلف عكاسي، عنوان‌هاي متعددي را به‌ دست آورده است كه در آن میان می‌توان به مقام‌هاي اول سه دوره نمايشگاه سالانه عكس ايران در موزه هنرهاي معاصر تهران، جشنواره‌هاي تعليم و تربيت در سال ‌1366 و جشنواره عكاسي گل و گياه ‌1371 و جشنواره عكاسي عاشورا ‌1383،  اشاره كرد. اين هنرمند عكاس علاوه بر موضوع‌هاي مستند اجتماعي و طبيعت، در زمينه عكاسي صنعتي و تبليغاتي نيز فعاليت دارد.

او مدرک درجه یک هنری دارد و از سال 1397 عضو مؤسسه هنرمندان پیشکسوت است.


منبع: موسسه هنرمندان پیشکسوت

 

نظر شما