حسن پیران
زندگینامه
در سال 1337 متولد شد و در سال 1349 برای شروع به کار ابتدا شاگرد پدرش شد و سپس وارد کارگاه مرحوم قزوینی شد و در گروه او کار کردحسن پیران مدرک دکتری معماری گرایش نقوش را از نوآوران دانشگاه تهران دریافت کرده است و علاوه بر انجام هنر مقرنس و گچبری، که در آن به درجه استادی رسیده، آثار بسیاری نیز تألیف کرده است.
او نویسنده کتابهای «گچبر حاشیهساز» (با محتوای آموزش گچبری حاشیهسازی)، «گچبر سنتی» ( با محتوای آموزش انواع گچبری پیشرفته)، «سیمانبر حاشیهساز» ( با محتوای آموزش سیمانبری حاشیهسازی)، «سیمانبر سنتی» ( با محتوای آموزش انواع سیمانبری پیشرفته)، «مقرنسکار و کاربند» (با محتوای آشنایی با انواع کاربندی)، «آموزش کاربردی مقرنس» (با محتوای آموزش طراحی و اجرای مقرنس)، «هنر چیست و هنرمند کیست»(در مورد هنر و هنرمند که به دو متن فارسی و انگلیسی چاپ شده استبا محتوای معرفی قریب 150 تکنیک صنایع دستی)، انواع طرحهای تزیینی (با محتوای طرحهای آموزشی برای گچبری، سیمانبری، آینهکاری، کشتهبری و…)، «آینهکار مقدماتی» (با محتوای آموزش آینهکاری)، «آینهکار پیشرفته» ( با محتوای آموزش آینهکاری طرحهای پیچیده) و… است.
حسن پیران حدود هفت سال عضو هیئت مدیره کانون حمایت از هنرمندان گچبر و آینهکار و سه سال عضو هیئت مدیره انجمن صنفی گچبران شهر تهران بوده است. از فعالیتهای او میتوان به سرپرستی گروهی اشاره کرد که ده استاندارد مشاغل حوزه گچبری و مقرنس را برای سازمان فنی و حرفهای کشور تدوین کردند.
او طی نیم قرن فعالیت، در کارگاههای مختلفی کار کرده است که از جمله آنها مرمت کاخ مرمر در سال 88، گچبری سردر ورودی حسینه ارشاد، گچبری چند مسجد و ساخت بزرگترین سرستون سیمانی تهران در سال 75 را میتوان نام برد.
استاد حسن پیران مدرک درجه یک هنری دارد و در سال 1398 به عضویت مؤسسه هنرمندان پیشکسوت درآمده است.
منبع: موسسه هنرمندان پیشکسوت
نظر شما