موضوع : دانشنامه | م

منوچهر معتبر


زندگی‌نامه
ناصر نمازی از شاگردان کمال‌الملک، زمینه آشنایی او را با نقاشی فراهم کرد و همین بابی برای ورودش به دنیای نقاشی شد. بعد از آن، آموزش‌های لازم را در کلاس استاد صدرالدین شایسته شیرازی دید. به یادگیری نقاشی بسیار مشتاق بود و همین موضوع استاد منوچهر معتبر را در مسیرش به پیشرفت رساند. استاد، متولد شیراز است؛ سال 1315. سبک این نقاش ایرانی در طراحی ویژه است.

دانشجوی سال دوم رشته ادبیات انگلیسی در شیراز بود که به تهران آمد و در کنکور دانشکده هنرهای زیبا قبول شد. پس ادبیات انگلیسی را رها کرد و این، آغاز ورودش به دنیای رنگ‌ها بود. زمانی که دانشجوی دانشکده هنرهای زیبا بود، شاید خودش هم پیش‌بینی نمی‌کرد به این نقطه برسد. آن زمان مدرنیسم همه جا را گرفته بود و همه تلاش می‌کردند آثاری آوانگارد از خود به جای بگذارند. اما استاد تلاش کرد تا خود از ابتدا آغاز کند.

با تمام شدن تحصیلاتش به امریکا رفت تا دانش خود را آنجا گسترش دهد و سه دوره طراحی را در انجمن هنرجویان نیویورک و دوره فوق لیسانس در آموزش هنر را در دانشگاه ایندیانا گذراند.

به ایران بازگشت و با تدریس تجربیات و آموزش، هنرش را در اختیار علاقه‌مندان قرار داد. به تدریس نقاشی در هنرستان‌های هنرهای تجسمی و دانشگاه‌های هنری تهران مشغول شد. بعد از انقلاب، بیشتر به طرف مسائل اجتماعی سوق پیدا کرد. همان دوره، نمایشگاهی نیز برپا کرد؛ نمایشگاهی از زنان چادری‌. پس از آن دچار تحولاتی شد و دیگر نمی‌توانست از رنگ‌ها استفاده کند. در نتیجه همه آثارش سیاه بود.

او از شیفتگان رامبراند است و این شیفتگی در طراحی‌هایش به خوبی نمایان است. در جوانی به جز رامبراند، شیفته طراحی‌ها و نقاشی‌های تولوز لوترک هم بود.

مسیری که پیمود، برایش دستاوردهایی داشت. او به دنبال علاقه خود رفت و در این راه تلاش کرد. حتی زمانی  بساط نقاشی‌اش را به خیابان‌ها برد تا بتواند بی‌واسطه طراحی کند. در این راه کوشش کرد و ننیجه آن را نیز دید.

در سال 1364 مدال و دیپلم افتخار نمایشگاه نقاشان معاصر جهان در موناکو را به خانه برد. همچنین آثار او از سال ۱۳۴۲ در نمایشگاه‌های گروهی و انفرادی مختلفی به نمایش درآمده ‌است.

برگزیده‌اى از چهار دهه آثار این نقاش و طراح پیشکسوت، در ششم تیرماه سال ۱۳۹۳ در گالری آریانا به نمایش درآمد؛ این نمایشگاه که دربرگیرنده ٩۴ نقاشى و طراحى بود، آثار معتبر را از سال ۱۳۵۵ تاکنون رصد مى‌کرد.
منبع: موسسه هنرمندان پیشکسوت

 


منبع: موسسه هنرمندان پیشکسوت

 

 

نظر شما