حذف عکس قرآن یا عمل به عکس قرآن، کدام شنیع تر است؟
حذف شدن عکس قرآن کریم از کتاب دانش آموزان، قلب هر مسلمان معتقدی را به درد میرآورد. مسلما وجود هر آنچه که دین و مذهب را در ذهن، تداعی میکند؛ در تربیت دینی فرزندان ما مؤثر است و اگر در چنین اعمالی تعمد وجود داشته باشد؛ باید با فرد خاطی برخورد نمود و با اعتراض همگانی از تکرار اینگونه موارد جلوگیری کرد.
اما با دیدن انواع کیلیپ ها و پیامهایی که این قبیل کارها را مورد شماتت قرار میدهند؛ تأسفی عمیق همهی وجودم را فرا میگیرد. سالها و سالهای متمادی است که سبک زندگی قرآنی آرام آرام از صفحه ی وجودمان پاک میشود؛ ولی دریغ از یک عکس العمل همگانی. نمیگویم بی تفاوت، ولی بسیار ساده از کنار آن میگذریم و گاهی به اندک تذکری قناعت مینماییم.
وقتی تجملات به گونه ای وارد زندگی ما میشود که حتی گریبان قشر مذهبی را میگیرد و گلوی طبقه ی ضعیف جامعه را می فشارد؛ آیه شریفه «أَهلَکتُ مالًا لُبَداً: (بلد-6) (هلاک کردم در دنیا مالی انبوه و بسیار)را از زندگی محو کرده ایم. اما کسی غیرتش به جوش نمی آید و فریاد وا قرآنا سر نمیدهد.
وقتی از کوچکترین خیری در حق دیگران دریغ کردیم آیه شریفهی «وَ یَمْنَعُونَ الْمَاعُونَ«(ماعون-7)(و از دادن وسائل کمکی ناچیز (منزل که معمولاً همسایگان به یکدیگر به عاریه و امانت میدهند) خودداری میکنند و (از یاری و کمک به مردمان) دریغ میورزند.) را نادیده گرفتهایم. در هر کمکی به دیگران در وهلهی اول میزان بازدهی برای خودمان را میسنجیم و اگر سودی عایدمان نشود کار را عبث و بیهوده می پنداریم و از انجام آن دریغ میورزیم. صدقه دادن ما و حتی احداث مراکز خیریه هم رنگ و بوی تجارت به خود گرفته است.
وقتی در خرید و فروشمان و در کارهایی که بر عهده گرفتیم؛ کمکاری کردیم به عتاب خدا درقرآن که میفرماید:« ویل للمطففین الذین إ ذا اکتالوا على الناس یستوفون و إ ذا کالوهم اءو وزنوهم یخسرون» (مطففین-1تا3) (واى بر کمفروشان .2 – آنـهـا کـه وقـتـى بـراى خـود کـیـل مـى کـنـنـد حـق خـود را بـه طـور کامل مى گیرند. اما هنگامى که مىخواهند براى دیگران کیل یا وزن کنند کم مى گذارند!) بی توجهی کرده ایم و وجدانمان هم به درد نمی آید. به راحتی حق الناس را وارد معاش خود و خانواده مان میکنیم اما دریغ از یک اظهار تأسف همگانی.
وقتی بی محابا اسراف میکنیم و مواد قابل استفاده را به راحتی از بین می بریم، وقتی مسخره کردن دیگران و غیبت پشت سر هم نوعانمان، نقل مجالسمان می شود؛ وقتی در نمازمان سهل انگاریم و در پرداخت زکات و خمس بی مبالات؛ وقتی ریا و تبرج راهی برای ارتزاقمان میشود؛ وقتی تکاثر و فخر فروشی و غرور و تکبر را سرلوحه زندگی قرار میدهیم و….
و هزاران نمونه از این اعمال که وارد سبک زندگیمان شده و با قرآن بیگانه است و ذکر همهی آنها مثنوی هفت من کاغذ میشود؛ اما فریاد اعتراضمان گوش فلک را کر نکرده است. حذف عکس قرآن و نام شهدا از مقابل دیدگان، عملی غیر قابل اغماض است اما حذف مفهوم قرآن و تبدیل سبک زندگی به عکس آنچه در معارف این کتاب آسمانی آمده، به مراتب شنیع تر و قابل تأمل تر است.
نظر شما