موضوع : پژوهش | مقاله

هالیوود در سودان

سودان درآستانه برگزاری رفراندوم تاریخی خود و ورود طرف های بین المللی ازجمله ستاره های هالیوود به این عرصه، روزهای پرتب و تابی را می گذراند.

نگهبان سودان
پایگاه خبری الحره مصر در گزارشی از برنامه ریزی غربی ها برای تحت کنترل نگه داشتن سودان در آستانه رفراندوم جدایی جنوب سودان که قرار است در نهم ماه میلادی جاری برگزار شود پرده برداشت.
براساس این گزارش جرج کلونییکی از ستارگان هالیوود با همراهی شرکت گوگل و سازمان ملل متحد تصمیم دارد ماهواره ای به منظور رصد اوضاع سودان تحت عنوان نگهبان را به فضا بفرستد. ماهواره ای که به ادعای کلونی به عنوان یک سیستم پیش هشدار دهنده برای کنترل تنش ها و فعالیت های ناقض حقوق بشر در آستانه برگزاری رفراندوم تعیین سرنوشت جنوب سودان عمل می کند.
اگرچه کلونی به نشریه تایم لندن گفته که این ایده از سه ماه پیش و زمانی که با آوارگان دارفوری در سودان دیدار داشته به ذهنش رسیده است، اما طرح ماهواره رصدگر اوضاع سودان از شش ماه پیش شروع شد و سرمایه گذاری آن در شرکت زیر نظر ما اتفاق نمی افتد با شراکت در سرمایه گذاری توسط کلونی و تعدادی از دوستان هالیوودی وی آغاز شده است.
با تلاش طرف های غربی آسمان سودان اکنون برای برنامه های مختلف ماهواره ای غرب کاملا باز و پربرنامه است.
برنامه سازمان ملل متحد موسوم به یونوست UNOSAT نیز در نظر دارد در قالب برنامه اعزام ماهواره به جمع آوری تصاویر و تحلیل آنها در آستانه برگزاری رفراندوم سودان بپردازد. علاوه براین، شرکت پردازش اطلاعات گوگل و شرکت پردازش اینترنتی تریلون فضای ویژه ای را در اینترنت به جستجوی تحلیل های مربوط به سودان و گزارش های میدانی آن اختصاص داده اند.

تلاش اوباما برای تجزیه سودان
این اقدامات غرب برای زیر نظر گرفتن جریان تحولات سودان به عنوان وسیع ترین کشور عربی در حالی انجام می شود که مقامات مصری و سودانی اظهارات آشکاری از دخالت مستقیم باراک اوباما رییس جمهور آمریکا برای تجزیه سودان داشته اند.
سعد الجمال رییس کمیته امور عربی پارلمان مصر گفت: تعدادی از قدرت های خارجی در جهت ادامه اشتباهات نظام حاکم بر سودان تلاش می کنند و شخص باراک اوباما رییس جمهور آمریکا اهتمام ویژه ای به تجزیه سودان دارد.
به گزارش الیوم السابع مصر بیانیه کمیته امور عربی پارلمان مصررا منتشر ساخته که براساس آن هر گونه مداخله طرف های خارجی در امور داخلی سودان محکوم شده است.
محمد مرسی نماینده ویژه وزارت خارجه مصر در کمیته امورعربی نیزگفت: وزارت خارجه همه سناریوهای مورد انتظار بعد از جدایی جنوب سودان را به خصوص آنچه مربوط به امنیت ملی مصر باشد بررسی می کند.
به گفته مرسیمصر با وجود اینکه در حال حاضر از وحدت سودان حمایت می کند در صورت جدایی جنوب سودان نیز از دولت جنوب حمایت خواهد کرد و با آن روابط دوستانه ای خواهد داشت، هر چند این رفراندوم مشکلاتی را به ویژه درباره استان ایبی سودان به دنبال خواهد داشت.
در همین حال عبدالعظیم السعودی مشاور کمیته امور عربی اعلام کرد: اسراییل در جنوب سودان دستور کارهایی دارد، زیرا سودان در واقع عمق استراتژیکی برای امنیت ملی مصر به شمار می رود. اسراییل با برقراری روابط با اوگاندا، اتیوپی، اریتره و جنوب سودان در اندیشه تجزیه مناطقی در اطراف مصر و محدود کردن این کشور به مرزهای داخلی خود است.

سودان: واشنگتن و تل آویو خواهان تجزیه سودان هستند
الاسلام الیوم به نقل از دبیر کل سازمان های حزب حاکم سودان نوشت: مستندات متعددی در دست است که نشان می دهد ایالات متحده آمریکا و اسراییل در تجزیه سودان دخالت مستقیم دارند و از چند سال پیش طرح آن را ریخته اند.
قطبی المهدی با اعلام این موضوع هشدار داد که این طرح نزاع را در دارفور ادامه خواهد داد.
المهدی گفت: توطئه تقسیم سودان خطراتی را به همراه خواهد داشت و اسراییل می خواهد با استمرار جدال ها در دارفور کشور را به تجزیه تدریجی بکشاند.
به گفته دبیر کل سازمان های حزب حاکم ملی سودان همچنین، آمریکا در حالی برای برگزاری رفراندوم جدایی جنوب سودان اشتیاق نشان می دهد که هنوز مساله ترسیم مرزها قطعی نشده است. آمریکا و اسراییل خواهان دولتی با مرزهای مشخص در جنوب نیستند تا با این کار طرح تجزیه را به شمال نیز گسترش دهند.

دخالت جنوب در دارفور به مثابه اعلام جنگ
این هشدارها نسبت به تلاش آمریکا و اسراییل برای ادامه بحران در دارفور در حالی بیان می شوند که دولت سودان اخیرا در موضع تندی اعلام کرد: در صورت جدایی جنوب از شمال سودان، حضور شورشیان مسلح دارفور در جنوب به مثابه اعلام جنگ به دولت شمال سودان خواهد بود.
به گزارش پایگاه خبری المحیط: علی کرتی وزیر خارجه سودان به جنبش موسوم به حرکت ملی وابسته به جنوب سودان هشدار داد که شورشیان مسلح دارفور را در صورت جدایی جنوب از شمال پس از رفراندوم نپذیرد و در صورت چنین اقدامی این امر برای شمال سودان به مثابه اعلام جنگ خواهد بود و شایسته است که حکومت (احتمالی) جنوب سودان به عنوان یک دولت جدید میزبان شورشیان مسلح نباشد.


منبع: خبرگزاری ایرنا ۱۳۸۹/۱۰/۱۲

نظر شما