تأثیر مثبت مصرف روزانه آجیل بر کاهش خطر زوال عقل
مطالعهای جدید نشان میدهد که مصرف روزانه مغزهای خوراکی میتواند به طور قابل توجهی خطر ابتلا به دمانس یا زوال عقل را در میانسالان کاهش دهد. پژوهشگران طی تحقیقی بر روی ۵۰ هزار و ۳۰۰ نفر از بزرگسالان بریتانیایی، دریافتند که مصرف منظم آجیل میتواند خطر ابتلا به زوال عقل را تا ۱۲ درصد کاهش دهد.
جزئیات مطالعه و یافتهها
در این تحقیق، از شرکتکنندگان خواسته شد تا پرسشنامهای درباره عادتهای غذایی خود پر کنند و سپس وضعیت سلامتی آنها به طور میانگین ۷ سال پیگیری شد. نتایج نشان داد که مصرف روزانه آجیل بدون نمک و به میزان یک مشت (حدود ۴۰ گرم) میتواند خطر زوال عقل را تا ۱۶ درصد کاهش دهد. این نتایج در سپتامبر گذشته در نشریه Geroscience منتشر شد.
فواید رژیمهای غذایی خاص
محققان تاکید میکنند که رژیمهای غذایی مانند مدیترانهای، DASH و MIND که سرشار از میوهها، سبزیجات، غلات کامل و چربیهای سالم هستند، میتوانند بهترین گزینه برای حفظ سلامت مغز باشند. هر سه این رژیمها بر اهمیت مصرف مغزهای خوراکی تاکید دارند.
نقش گردو در سلامت شناختی
گردو به عنوان یکی از مغزهای خوراکی با بیشترین فایده برای سلامت شناختی معرفی شده است. این ماده دارای اسیدهای چرب امگا-۳ است که به رشد و عملکرد مغز کمک میکند. مطالعات نشان میدهند که مصرف گردو میتواند به تقویت حافظه در بیماران دچار آلزایمر یاری رساند.
چشمانداز آینده
بر اساس پیشبینیها، تعداد افراد مبتلا به دمانس در سطح جهان از ۵۷ میلیون نفر در سال ۲۰۱۹ به ۱۵۳ میلیون نفر تا سال ۲۰۵۰ افزایش خواهد یافت. این افزایش ناشی از پیرتر شدن جمعیت است، بنابراین توجه به رژیمهای غذایی و مصرف مغزهای خوراکی میتواند نقشی کلیدی در آینده سلامت عمومی ایفا کند.
نظر شما