پژوهش جدید: ابتلای شدید به کرونا میتواند تومورهای سرطانی را کوچک کند
تحقیقاتی تازه نشان میدهد که ابتلای شدید به بیماری کووید-۱۹ ممکن است به تولید سلولهای ایمنی با خواص ضدسرطانی منجر شود و این امر باعث کوچک شدن غدههای سرطانی در موشها میشود. مطالعهای که روز ۱۵ نوامبر در “مجله تحقیقات بالینی” منتشر شد، نشان میدهد که ویروس کووید-۱۹ میتواند سیستم ایمنی را به تولید سلولهای مونوسیتی وادار کند که قابلیت ضدسرطانی دارند.
سلولهای ایمنی تازه کشف شده
این سلولهای ایمنی، نوعی گلبول سفید به نام مونوسیت هستند که نقش مهمی در مبارزه با سرطان دارند. در بدن انسان زمانی که سرطان گسترش مییابد، مونوسیتها به جای کمک به غدد سرطانی، به آنها حمله میکنند و تومورها را کوچک میسازند.
مکانیسم اثرگذاری مونوسیتها
معمولاً سلولهای سرطانی مونوسیتها را به سلولهایی تبدیل میکنند که به نفع رشد سرطان عمل میکنند و آنها را از سیستم ایمنی محافظت میکنند. اما در موارد شدید ابتلا به کووید-۱۹، این مونوسیتها به جای محافظت از سرطان، به سلولهای سرطانی حملهور میشوند.
نتایج تحقیق
این کشف میتواند مسیر تازهای برای درمان سرطان باز کند، زیرا نشان میدهد که ابتلای شدید به کرونا ممکن است به شکلگیری سلولهایی منجر شود که به جای محافظت از سرطان، به آن حمله میکنند. چنین تحقیقاتی میتوانند به توسعه راههای نوین درمانی در مبارزه با سرطان بینجامد و اطلاعات ارزشمندی در این زمینه فراهم کند.
نظر شما