دکتر کاظم معتمد نژاد
دکتر کاظم معتمد نژاد در اردیبهشت سال ۱۳۱۳ در روستاى مود از بخش مرکزى بیرجند متولد شد ، تحصیلات ابتدائى و قسمتى از تحصیلات متوسطه خود را در زادگاهش و قسمت دیگر را در بیرجند و سال ششم ادبى را در دبیرستان مروى تهران گذرانید . در سال ۱۳۳۶ به اخذ درجه لیسانس و در سال ۱۳۳۹ به اخذ درجه دکترى در رشته قضائى از دانشکده حقوق و علوم سیاسى دانشگاه تهران نائل گردید. وى در زمان تحصیل در دورة کارشناسى با مدیر وقت روزنامه کیهان که استاد ایشان نیز بود رابطه دوستانه اى برقرار کرد . وقتى استاد از دانشجویان دوره دکترى براى همکارى در کیهان دعوت کرد ، معتمد نژاد فرصت را غنیمت شمرده و به محیط روزنامه وارد شد .
دیرى نپائید که از مترجمى زبان فرانسه، به مسؤلیت گروه خارجى و مقالات ارتقاء یافت . روزنامه کیهان که به روزنامه نگاران تحصیلکرده نیاز داشت ، براى وى بورسیه اى از دولت فرانسه دریافت داشت . معتمد نژاد در دانشگاه سوربن فرانسه موفق به اخذ دکترى حقوق و علوم سیاسى و نیز دکترى تخصصى روزنامه نگارى از انستیتوى مطبوعات و علوم نظرى دانشگاه پاریس گردید (۱۳۴۳).
خدمات دانشگاهى ایشان ارسال ۱۳۴۴ در سمت استادیارى در دانشکده حقوق و علوم سیاسى دانشگاه تهران آغاز مى شود ضمناً همکارى خود را از آغاز ورود به ایران با موسسه کیهان حفظ کرد. در سال ۱۳۵۰ مؤسسه آموزشی که با پیشنهاد ایشان تاسیس شده بود به دانشکده علوم ارتباطات اجتماعى تغییر یافت . دراین موقع از دانشیارى دانشکده حقوق دانشگاه تهران استعفا داده و در دانشکده علوم ارتباطات اجتماعى در سمت معاونت دانشکده مشغول به کار گردید . از سال ۱۳۵۶ تا ۱۳۵۹ نیز سمت ریاست دانشکده را عهده دار بود. بعد از انقلاب اسلامى ، دانشکده مذکور تعطیل و در دانشکده علوم اجتماعى دانشگاه علامه طباطبائى به عنوان یک گرایش ادغام شد .
با تعطیل شدن دانشگاه ها ، معتمد نژاد به پاریس رفت و در آنجا به تدریس و تحقیق پرداخت. تا یاد وطن او را دلتنگ کرد و در سال ۱۳۶۸ به ایران بازگشت. معتمد نژاد مجدداً نسبت به توسعه رشته علوم ارتباطات و گشایش دوره هاى کارشناسى، کارشناسى ارشد و دکترى اقدام نمود تا سرانجام در سال ۱۳۷۵ با پذیرفته شدن دوره دکتراى ارتباطات در وزارت فرهنگ و آموزش عالى به آرزوى دیرین خود رسید .
معتمدنژاد بیش از ۷۰ مقاله علمی به مجامع بین المللی و یا مجلات ارائه داده و یاخود در تشکیل سمینارها و کنفرانس های علمی نقش مهمی داشته است. دکتر معتمدنژاد در سال تحصیلی ۷۴ ـ ۷۳ به عنوان استاد نمونه دانشگاه های کشور از دست ریاست جمهوری وقت لوح تقدیر دریافت کرده است. هم چنین در سال ۳۴۸۴ و بر اساس مصوبه هیات دولت نشان درجه یک دانش را از دستان رییسجمهوری وقت دریافت نمود. دکتر کاظم معتمدنژاد علاوه بر ارایه مقالات متعدد علمی پژوهشی به مجامع بین المللی و مجلات داخلی و خارجی، تاکنون ۲۹ عنوان کتاب نگاشته است که از میان آن ها تنها نه اثر چاپ شده، پنج عنوان هم آماده چاپ و پانزده عنوان کتاب دیگر در حال آماده شدن برای چاپ و انتشار است که خودش درباره آن می گوید: «مثل سمفونی ناتمام بتهوون که در مورد کارهای من مصداق دارد، تمام نشده».
وی از سال ۱۳۴۶ وکیل پایه یک دادگستری شده و از سال ۱۳۷۹ مشاور حقوقی اتحادیه بینالمللی ارتباطات دور بود.
معتمدنژاد بعدازظهر چهاردهم آذر ۱۳۹۲ در بیمارستانی در تهران به دلیل بیماری درگذشت و در قطعه نامآوران بهشت زهرا به خاک سپرده شد.
نظر شما