به سوی یک اروپای جدید عاری از نظام سرمایه داری
بحران در اتحادیه اروپا در حال دگرگون کردن بنیانهای قاره اروپا است به طوریکه با اعمال اصلاحات از سوی مقامات این قاره در آیندهای نزدیک شاهد اروپایی جدید خواهیم بود.
به گزارش الف به نقل از بیزنس فاینانس، بحرانهای مالی به ویژه بحران کسری بودجه در برخی کشورهای اتحادیه اروپا در حال شکل دادن بنیانهای جدید در این قاره است؛ بنیانی که میتواند یک قاره جدید را ایجاد کند. بحران بدهی کشورهای اروپایی باعث شده است تا اقتصاد این کشورها با ضررهای مالی جدی در بازارهای جهانی مواجه شود. در این راستا برخی از تحلیل گران سوءمدیریت دولتها و برخی دیگر سیستم مالی متزلزل اتحادیه اروپا را عامل حرکت اروپا به سوی یک مقصد جدید معرفی کردهاند. برخی از صاحبان صنایع نیز از آشفتگی فعلی استفاده کردهاند و مغایر با حقوق اجتماعی- سیاسی مردم اروپا حرکت میکنند.
برخی کشورها برای جبران کسری بودجه سیاستهای ریاضتی اتخاذ کردهاند غافل از اینکه این سیاستها خود میتواند عامل بیثباتی در اروپا شود. کاهش کسری بودجه نه فقط از طریق کاهش هزینهها در امور برنامههای اجتماعی بلکه از طریق افزایش مالیات و جلوگیری از فرار مالیات باید انجام شود. از جمله گزینه مناسب برای کاهش کسری بودجه در کشورهای اروپایی کاهش هزینههای نظامی بیهوده است.
تحلیلگران معتقدند بحران کسری بودجه در اتحادیه اروپا فرصتی مناسب برای کشورهای اروپا در فاصله گرفتن از سیاستهای نظام سرمایه داری است. اگر مقامات اروپایی میخواهند به طور کلی از بحرانهای مالی آینده در امان بمانند باید از سیستمهای مالی دیگر تبعیت کنند. اکنون برای مقامات اتحادیه اروپا فرصتی مناسب برای حرکت در مسیر تغییرات گسترده است؛ تغییراتی که منجر به ایجاد یک اروپای جدید شود. برای رسیدن به این هدف اتحادیه اروپا باید یک جبهه ضد بحران در سطح مقامات اتحادیه اروپا با هدف ایجاد تعادل قدرت برای اعمال سیاستهای اقتصادی- سیاسی بنیادین تشکیل دهد.
مقامات اتحادیه اروپا می دانند که با سیاستهای ریشهای کشورهای اروپایی می توانند از بحرانهای آینده مصون بمانند. این سیاستها قطعا بنیانهای اروپا را دستخوش تغییر خواهد کرد و شاهد اروپایی جدید با نظام مالی و پولی جدید خواهیم بود؛ نظام مالی که از سیستم مالی غربی فاصله گرفته است و در مسیر یک نظام اقتصادی جدید حرکت می کند.
برخی کارشناسان اعتقاد دارند که اروپای جدید در حال شکل گیری است و دیگر نیازی نیست مقامات کشورهای اتحادیه اروپا سیاستهای سختگیرانه را در جامعه اعمال کنند چون این سیاستها خود در درازمدت عامل افزایش بحران در اروپا خواهد شد و نباید فشارهای اقتصادی بر مردم وارد شود. مردم اروپا آمادگی خود را برای اعمال اصلاحات گسترده در نظام مالی این قاره اعلام کردهاند و می خواهند هر چه سریعتر بنیانهای اروپای جدید نهادینه شود. در این راستا باید بیعدالتیهای ایجاد شده علیه مردم اتحادیه اروپا پایان یابد تا مردم این قاره بتوانند در شرایط بهبود یافته اقتصادی به امید یک اروپای جدید چشم انداز آینده خود را مشاهده کنند. در این راستا اروپای جدید باید بر پایه اشتغالزایی قوی حرکت کند چون اشتغالزایی مناسب رشد اقتصادی به همراه دارد و بنیانهای اروپا را مستحکم خواهد کرد.
در اروپای جدید مقامات کشورها به این نتیجه خواهند رسید که باید ثروت و درآمدها عادلانه میان همه به صورت یکسان توزیع شود. مقابله با فساد مالی از جمله اختلاس و رشوه نیز در اروپای جدید در دستور کار مقامات قرار خواهد گرفت. عدالت اجتماعی باید در اروپای جدید برای تحقق اصلاحات تعیین شده برقرار باشد. کنترل بانکها باید در اختیار مردم قرار بگیرد نه یک عده خاص سرمایه دار. با اصلاحات بیشتر در یک اروپای جدید دستمزدها و حقوق کارمندان و کارگران افزایش می یابد. یک اروپای جدید مدینه فاضله نخواهد بود اما میتواند الگویی برای تمامی کشورها شود. با حرکت اروپا در این مسیر مقامات کشورهای این قاره به ویژه اتحادیه اروپا میتوانند خط بطلانی بر بحرانهای مالی آینده بکشند.
این گونه است که اروپای جدید شکل خواهد گرفت و باید دید که آیا مقامات اتحادیه اروپا میتوانند به اهداف خود در این مسیر دست یابند یا خیر.
منبع: / سایت خبری / الف ۱۳۹۰/۲/۱۱
نظر شما