جنگ جدید آمریکا: حمله به پاکستان؟
اخیرا روابط پرتنش میان آمریکا- پاکستان گمانه زنیهای فراوانی را به همراه داشته است. آیا واشنگتن قصد دارد بار دیگر با بهانههای همیشگی خود علیه یک کشور مستقل جنگ دیگری به راه بیندازد؟ آیا آمریکا قصد دارد به بهانه تروریسم جنگ علیه پاکستان را به راه بیندازد؟ به گزارش الف به تقل از آنتی وار، تنشها در چند ماه اخیر میان واشنگتن- اسلام آباد روابط دو طرف را به شدت تیره و تار کرده است. چند ماه پیش یک افسر مخفی سازمان سیا که در پوشش فعالیتهای دیپلماتیک در پاکستان به طور مخفیانه فعالیت می کرد، دو شهروند پاکستانی را در این کشور به ضرب گلوله کشت که این موضوع نه تنها باعث خشم مردم پاکستان شد بلکه تنشها میان آمریکا- پاکستان را افزایش داد. پس از حمله کماندوهای آمریکایی به محل اختفای اسامه بن لادن رهبر پیشین القاعده، تنشها میان پاکستان به دلایل مختلف افزایش یافت. ابتدا آمریکاییها مقامات پاکستان را به پناه داده به بن لادن متهم کردند و پس از آن مقامات نظامی و غیرنظامی پاکستان، آمریکاییها را به نقض تمامیت ارضی پاکستان متهم کردند.
پیش از این بسیاری از مقامات آمریکایی این اتهام را علیه سرویس اطلاعاتی پاکستان مطرح کرده بودند که این سرویس اطلاعاتی با برخی از عوامل ارشد طالبان و القاعده در ارتباط است. اما دولت پاکستان این موضوع را رد کرده است. برخی از مقامات جنگ طلب کنگره آمریکا معتقدند که دولت اوباما باید اقدام نظامی جدی در پاکستان انجام دهد چون این کشور به پناهگاهی امن برای شبه نظامیان القاعده و طالبان تبدیل شده است. پیشتر گمانه زنیهای فراوانی در مورد حمله امریکا به ایران مطرح بود اما واشنگتن عملا نمی تواند به ایران حمله کند چون پیامدهای این حمله می تواند حتی در نهایت به ضرر آمریکایی ها باشد. این در حالی است که جامعه جهانی نیز به هیچ وجه خواهان حمله آمریکا به ایران نیست. برخی از کارشناسان معتقدند که در این مقطع زمانی نشانه های زیادی در مورد حمله احتمالی آمریکا به پاکستان وجود دارد.
نمایندگان کنگره آمریکا که خواهان قطع کمکهای واشنگتن به اسلام آباد هستند در حال فشار آوردن به دولت اوباما برای انجام اقدامات نظامی گسترده در خاک پاکستان هستند چون آنها معتقدند که دولت و ارتش پاکستان اقدامات لازم را برای مقابله با شبه نظامیان در این کشور انجام نمی دهند و اقدامات طالبان و القاعده در خاک پاکستان امنیت ملی آمریکا را در مخاطره قرار داده است. برخی از مقامات امریکایی موضوع خطرات علیه امنیت امور هسته ای پاکستان را به عنوان بهانهای برای تجاوز به خاک این کشور مطرح کردهاند. قطعا با توجه به روابط پرتنش میان واشنگتن و اسلام آباد برخی از مقامات آمریکایی و گروههای مختلف از جمله لابی آیپک در این کشور که همیشه در راستای به راه انداختن جنگ گام برداشتهاند، با حمله آمریکا به پاکستان به بهانه مقابله با عوامل شبه نظامی القاعده و طالبان موافقت خواهند کرد. البته آمریکا پیشتر با انجام حملات هواپیماهای بدون سرنشین در خاک پاکستان باعث نقض تمامیت ارضی پاکستان شده است و این موضوع باعث خشم مقامات دولت اسلامآباد شده بود.
نمی توان به طور قطع گفت که آمریکا حتما بزودی قرار است به پاکستان حمله کند چون موضوع اصلی مورد نظر دولت اوباما شرایط فعالیت شبه نظامیان القاعده و طالبان در این کشور است و با دولت اسلام آباد مشکل دیگری نداشته است اما با توجه به اینکه فعالیت این شبه نظامیان برای مقامات آمریکا مهم به شمار می رود، ممکن است روزی دولت اوباما مجبور شود برای از بین بردن شبهنظامیانی که مدعی است در خاک پاکستان فعالیت گسترده دارند، به خاک پاکستان حمله نظامی کند که این حمله می تواند عامل آغاز جنگ جدیدی در جنوب آسیا شود و آمریکا را وارد جنگ جدیدی کند. حتی آمریکاییها ممکن است از اینکه ارتش بخواهد در پاکستان بار دیگر کودتا کند به عنوان بهانهای برای حمله استفاده کند. در این مقطع زمانی باید گفت که جنگ آمریکا علیه پاکستان اجتنابناپذیر است اما اینکه این جنگ چه زمانی رخ می دهد، سوال اصلی است.
تاریخ انتشار در سایت: ۲۶ تیر ۱۳۹۰منبع: / سایت خبری / الف ۱۳۹۰/۴/۲۶
نظر شما