چیزهای جدیدی می بینید
روزنامه شرق، سه شنبه ۱۸ آذر ۱۳۸۲ - ۱۵ شوال ۱۴۲۴ - ۹ دسامبر ۲۰۰۳
عباس فتاح زاده: دوشنبه، هفدهم آذر ماه _ ساعت ۳۰:۱۰، طبقه هفتم ساختمان مرکزی وزارت پست و تلگراف و تلفن _ قبل از آنکه وارد ساختمان شوی از سالن ساختمان باشگاه پیام که متعلق به وزارتخانه است چنان بوی کبابی پیچیده که فکر می کنی از میدان انقلاب می گذری. قرار است دکتر مسعود شفیعی، معاون آموزش، تحقیقات و فناوری وزارتخانه، مصاحبه مطبوعاتی و رادیو و تلویزیونی داشته باشد. او ۱۵ دقیقه دیرتر از ساعت تعیین شده می آید: مردی، با عینکی پهن و کت و شلواری روشن که هنوز محاسنش سپید نشده است.
موضوع مصاحبه اعلام برگزاری کنگره دستاوردهای ارتباطات و پست و همچنین همایش همکاری های سه جانبه دولت، دانشگاه و صنعت است. معاون وزیر در ساختمان اصلی وزارتخانه در کنار خیابان شریعتی سخنان خود را با لزوم توجه به تحقیق آغاز می کند: «هفته آینده یعنی هفته آخر آذر ماه مصادف است با هفته پژوهش. در گذشته در دانشگاه آموزش بیش از تحقیقات مدنظر بود و بودجه های مناسبی برای تحقیقات وجود نداشت به گونه ای که حق التحقیق معادل حدود سه چهارم حق التدریس در دانشگاه ها بود. در برنامه سوم بنا شد به منظور تقویت بازسازی، توسعه ملی و خودکفایی صنعتی تحقیقات جایگاه خاصی پیدا کند. لذا تصمیم بر آن شد که درصد بیشتری از تولید ناخالص داخلی به تحقیقات اختصاص داده شود.» وی به نقل از وزیر تاکید می کند که باید بودجه تحقیقات نامحدود باشد، چرا که هزینه تحقیقات نوعی سرمایه گذاری است.
وی افزود بودجه تحقیقاتی وزارتخانه از یک درصد درآمدهای مخابراتی به دو درصد رسیده است. به گفته شفیعی هفتاد درصد محققین ایران در دانشگاه ها هستند در حالی که در کشورهای پیشرفته چنین نیست و وجود این وضعیت در کشورمان چندان خوب نیست. او افزود که وزارتخانه اش پنج آیین نامه را برای حمایت از طرح های تحقیقاتی مصوب کرده است. دو برنامه ای که وی به نمایندگی از وزارتخانه اش به معرفی آنها می پردازد به شرح زیر هستند:
۱- نمایشگاه دستاوردهای ارتباطات و فناوری اطلاعات در نمایشگاه هفته پژوهش که از ۲۳ الی ۲۸ آذر ماه سال جاری در محل دائمی نمایشگاه های بین المللی تهران و با حضور وزارتخانه ها، سازمان های دولتی و خصوصی و دانشگاهی برگزار می شود، وزارت پست و تلگراف و تلفن با ۱۱۵۰ طرح شرکت می کند که در این میان طرح ها به بخش هایی موضوعی تقسیم شده اند.
شفیعی در این مورد می گوید: «از این تعداد ۱۳۳ طرح مربوط به طراحی و ساخت، ۲۱۳ طرح در زمینه نرم افزار و ۸۰۴ مورد تالیف و ترجمه مقالات است.» معاون وزیر افزود: «صمیمانه از شما دعوت می کنیم که از غرفه وزارت پست و تلگراف و تلفن در نمایشگاه دیدن کنید. در آنجا چیزهای جدیدی می بینید.» وزارتخانه وی در این نمایشگاه ۳۰۰ مترمربع فضای نمایشگاهی برای خود تدارک دیده است.
۲- هفتمین کنگره سراسری همکاری های دولت، دانشگاه و صنعت برای توسعه ملی.
کنگره مذکور از ۲۵ الی ۲۷ آذر ماه در هتل عباسی شهر اصفهان برگزار می شود. شفیعی در این مورد می گوید: «۷ نفر از استادان برجسته خارجی که ۴ نفر از آنها جزو خبرگان جهانی هستند در کنگره مذکور حضور خواهند داشت.»
موضوع اصلی کنگره که بیش از چهل مرکز اعم از دانشگاه، وزارتخانه و سازمان حامی آن هستند، پارک های فناوری یا انکوباتور است. معاون وزیر در مورد علت برگزاری کنگره مذکور در اصفهان می گوید: «اصفهان دارای یکی از پارک های فناوری کشور است و به همین دلیل کنگره در این شهر برگزار می شود.» او افزود برای شرکت در این کنگره ۸۰ مقاله دریافت کردیم که به خاطر محدودیت ها برخی از آنها را نپذیرفتیم. شفیعی در مورد دلیل ملموس نبودن دستاوردهای پارک های فناوری در کشورمان گفت: «سابقه پارک های فناوری در کشورمان زیاد نیست. باید زمان بگذرد تا بتوان بهره برداری مناسبی از آنها به عمل آورد.» او پیرامون وظیفه این پارک ها گفت: «معتقدیم کارهایی را که نمی توان در دانشگاه و بخش صنعت انجام داد در پارک های فناوری انجام می دهند.»
وی در مورد حضور وزارت پست و تلگراف و تلفن در دانشگاه ها نیز گفت: «بیش از ۲۰۰ تز کارشناسی ارشد و ۴۰ تز دکترا را تا سه ماهه اول سال ۸۲ مورد حمایت خود قرار داده ایم. برای حمایت از تزهای کارشناسی ارشد مبلغ ۵/۳ میلیون تومان و تز دکترا ۷ میلیون تومان وزارتخانه پرداخت می کند.» پس از این گفت وگوی ۴۵ دقیقه ای معاون وزیر به گوشه ای از راهروی دراز ساختمان می رود تا در مقابل دوربین های تلویزیونی و نور پروژکتورها شاید برخی از حرف هایی را که در تالار بیان کرده بود، تکرار کند.
نظر شما