از اقرار نکردن به مرگ مسیح تا مأموریت هند
روزنامه شرق، چهارشنبه ۱۹ آذر ۱۳۸۲ - ۱۵ شوال ۱۴۲۴ - ۱۰ دسامبر ۲۰۰۳
مأموریت جدید واتیکان در هند
پاپ ژان پل دوم، رهبر کاتولیک های جهان با صدور دستورالعمل جدیدی برای کلیه کشیشان وابسته به این کلیسا در کشور هند، آنها را موظف کرد که به منظور ترویج آئین مسیحیت فعالیت خود را بر روی طبقات پائین اجتماعی در این کشور متمرکز کنند.براساس اطلاعیه منتشر شده توسط واتیکان در تاریخ چهارم دسامبر کشیشان کاتولیک وظیفه دارند تا از این پس نظرات و اندیشه های مسیح درباره برابری تمام انشسان ها و مخالفت با طبقه بندی های اجتماعی و نژادی را در میان مردم هند ترویج دهند.لازم به ذکر است که پس از تصویب قوانین تامیل نادو و محدودیت برای فعالیت های میسیونری مسیحی در هند، هندوهای بسیاری به خاطر اعتراض به مسئله کاست در آئین هندو و تبعیض نژادی انسان ها، به دین بودیسم گرایش پیدا کرده اند و طی ماه های اخیر گروه های چند هزار نفری از هندوها به بودیسم تغییر آئین داده اند.
دستگیری کشیشان در اریتره
به گزارش کروس واک در تاریخ بیست و نهم نوامبر، دو کشیش وابسته به کلیسای انجیلی به اتهام تبلیغ گسترده برای مسیحیت پروتستان و ترغیب افراد به ترک دین خود، در اریتره دستگیر شدند.بنا به این گزارش شمار دستگیر شدگان وابسته به کلیساهای پروتستان طی سال های اخیر به هجده نفر رسیده است.
عرفات و اقرار به کشته شدن مسیح
کشیش کندال در تاریخ سوم دسامبر طی انجام مصاحبه ای با کروس واک اعلام کرد که ماه گذشته پس از تلاش های فراوان به دیدار یاسر عرفات در رام الله رفته و از او خواسته است که به خاطر نجات خود و فلسطینیان به مسئله کشته شدن مسیح بر بالای صلیب اقرار کند. این کشیش هفتاد ساله انگلیسی معتقد است که بحران خاورمیانه تنها به مدد عیسی مسیح حل خواهد شد و صلح و آرامش به این سرزمین باز خواهد گشت.کندال در ادامه گفت وگوی خود از این که یاسر عرفات به توصیه او توجهی نکرده است و اقرار به کشته شدن مسیح بر بالای صلیب را برابر با تغییر دین خود از اسلام به مسیحیت دانسته است اظهار تأسف کرد.
انحلال شورای گفت وگو میان کاتولیک وانگلیکان
به گزارش بی بی سی در تاریخ دوم دسامبر شورای مرکزی گفت وگو در واتیکان با انتشار بیانیه ای، کنفرانس آتی گفت وگو میان کلیسای کاتولیک وانگلیکان را که قرار بوده در فوریه سال آینده برگزار شود منحل اعلام کرد.براساس این گزارش اسقف الکساندر برانت با ارسال پیامی برای روان ویلیامز، اسقف اعظم کانتربری مسئله تقدیس رابینسون، کشیش همجنس باز در آمریکا را مهمترین دلیل انحلال کنفرانس یاد شده ذکر کرد و از وی خواست که با کافرخواندن رابینسون، به بهبود روابط میان دو کلیسا کمک کند. وی همچنان تأکید کرد که در مراسم مشترک سال نو مسیحی که قرار است رهبران دو کلیسای کاتولیک وانگلیکان انجام دهند، واتیکان از پذیرش کشیشان وابسته به حوزه اسقفی آمریکای شمالی که از رابینسون حمایت کرده اند، معذور است.
گرایش به ادیان بومی در آفریقا
اسقف متیوس سکامانیا، رهبر کلیسای پروتستان کامپالا در تاریخ اول دسامبر ضمن انجام مصاحبه ای با رویتر افزایش چشمگیر گرایش به ادیان بومی را در آفریقا نگران کننده خواند.او گفت: همه روزه شاهد آن هستیم که پدران و مادران کودکان خود را به مراسمی بومی و سنتی می برند که در آن ارواح گذشتگان پرستش می شوند و جادوگران و افسونگران از شأن و منزلت بیشتری برخوردار می گردند.او عدم تطبیق مسیحیت با فرهنگ های بومی و قبیله ای را یکی از دلایل ناکامی کلیسا در کشورهای آفریقایی خواند.
تبرئه رهبر اسلامی در اندونزی
ابوبکر البصیری رهبر جماعه الاسلامیه در اندونزی که در ماه سپتامبر گذشته به اتهام همکاری با گروه های تروریستی دستگیر شده بود، با رای دادگاه بی گناه شناخته شده و از زندان آزاد شد.بی بی سی در تاریخ اول دسامبر با اعلام این خبر، وی را یکی از چهره های موثر و با نفوذ گروه های اسلامی در منطقه شرق آسیا خواند.
پاتریارک اعظم یونان، ترک ها را بربر خواند
به گزارش بی بی سی در تاریخ پنجم دسامبر کریستودولوس، پاتریارک اعظم کلیسای ارتدوکس یونان ترک ها را افرادی بربر خواند که شایسته پیوستن به اتحادیه اروپا نیستند.این مسئله منجر به اعتراض شدید دیپلماتیک از سوی سیاستمداران ترکیه شد و روابط دو کشور را بحرانی کرد. رهبر کلیسای ارتدوکس در سخنان خود مسلمان بودن مردم ترکیه را نیز یکی دیگر از دلایل عدم پیشرفت این کشور خواند و گفت که اتحادیه اروپا بر بستری مسیحی بنیانگذاری شده است.
رهبران دینی و بحران ایدز در آسیا
بیش از صد رهبر برجسته و بانفوذ دینی از ادیان بودیسم، مسیحیت، هندو و مسلمان به دعوت یونیسف در تاریخ چهارم دسامبر در کشور نپال گرد هم آمدند تا به بحث و بررسی پیرامون راه های مذهبی کنترل بحران ایدز در آسیا بپردازند.این رهبران دینی که از کشورهای افغانستان، بنگلادش، بوتان، هند، مالدیو، نپال و پاکستان دعوت شده بودند در این گردهمایی بر ضرورت استفاده از باورهای دینی برای مقابله با ایدز تاکید کردند.لازم به ذکر است که بیش از یک میلیارد نفر در منطقه آسیای شرقی و جنوب شرقی تحت نفوذ تعلیمات دینی هستند.
معبد مجازی بودیسم در ژاپن
آسوشیتدپرس در تاریخ پنجم دسامبر گزارش داد که متولیان هشتاد و هشت معبد بودایی در شیکوکو ژاپن با راه اندازی وب سایت های ویژه ای، افرادی را که به خاطر دوری راه و یا کهولت سن قادر به زیارت معابد مذکور نیستند، از طریق اینترنت به داخل معابد دعوت می کنند.این معابد که در اوایل قرن ۱۹ توسط کوبودایشی برای زائران بودایی بنیانگذاری شد یکی از دو مرکز مهم زیارتی در ژاپن است و بوداییان معتقد در طول سال چندین بار برای انجام مناسک دینی به این معابد سفر می کنند. در سال های اخیر به دلیل سختی اعمال بسیاری از افراد سالخورده و بیمار قادر به انجام مراسم نبوده اند و تعداد مراجعه کنندگان به این مراکز از کاهش چشمگیری برخوردار گردیده است.
نظر شما