موضوع : پژوهش | مقاله

التماس اوباما به سنا!


وضعیت وخیم اوباما در نظرسنجی ها و مشخص شدن علائم و آثار طرحهای اقتصادی وی، رئیس جمهور ایالات متحده را بر آن ساخته است تا هر چه سریع تر برخی طرحهای اضطراری خود را جهت بهبود وضعیت دموکراتها در انتخابات میاندوره ای و گذار از وضعیت سخت موجود انجام دهد. اما اوباما در این خصوص مسیر ساده ای پیش رو ندارد و با وجود اینکه اکثریت سنا هنوز در دست دموکراتهاست، ناچار است جهت تصویب طرحهای خود دست به دامان سناتورها شود!
اخیرا در حالی که آمار و ارقام تازه اقتصادی از افزایش میزان بیکاری در آمریکا خبر می‌دهد رئیس جمهور آمریکا بار دیگر از قانونگذاران در سنای این کشور خواست لایحه‌ای را که به افزایش مشاغل در آمریکا کمک می‌کند تصویب کنند. گزارش وزارت کار آمریکا نشان می‌دهد بر تعداد کسانی که برای اولین بار تقاضای دریافت مزایای بیکاری کرده‌اند افزوده شده است و به بالاترین حد خود از نوامبر سال گذشته تا کنون رسیده است. انتشار این گزارش باعث سقوط ارزش سهام در وال استریت شد و در این میان باراک اوباما ـ رئیس جمهور آمریکا ـ با بیان اینکه روند بهبود شرایط اقتصادی به کندی پیش می‌رود از قانونگذاران خواست اختلافات حزبی را کنار بگذارند و به لایحه‌ای که برای تولید مشاغل حیاتی است، رای بدهند. رئیس جمهور آمریکا معتقد است در حالی که عمده بیکاری‌ها در کسب و کارهای کوچک رخ می‌دهد، اکنون زمان اقدام توسط کنگره فرا رسیده است. اما اوباما در این خصوص چاره ای جز لابی با برخی نمایندگان مخالف ندارد. این نمایندگان و سناتور ها بعضا در طیف دموکرات تعریف می شوند و همین مسئله موانع زیادی را در برابر اوباما به وجود آورده است.
لایحه ایجاد مشاغل، کسب و کارهای کوچک را از پرداخت مالیات معاف می‌کند و به مالکان آنها اجازه می‌دهد برای استخدام کارکنان جدید وام‌های سهل‌الوصول دریافت کنند. لایحه همچنین وجوهی را در اختیار ایالت‌های مختلف قرار می‌دهد تا بار دیگر معلمان و ماموران پلیس را استخدام کنند. جان بی نر ـ رهبر جمهوریخواهان در مجلس نمایندگان آمریکا ـ این لایحه را شاهدی دیگر برای هزینه‌های نامعقول دولت می‌داند و می‌گوید پولی برای اختصاص به ایالت‌ها در بساط نیست. اما اوباما، جمهوری خواهان در کنگره را متهم به بازی سیاسی در پیشاپیش انتخابات میان دوره‌ای پاییز امسال کرده است. نتیجه این کش مکش هر چه باشد به ضرر اوباماست و از سوی دیگر، می تواند موجبات عرض اندام حزب جمهوریخواه در برابر دموکراتها را فراهم نماید. این همان مسئله ایست که اوباما از آن هراس دارد. هم اکنون وضعیت اقتصادی آمریکا روز به روز بدتر می شود. به تازگی با تعطیلی یک بانک دیگر در آمریکا که دفتر آن در نزدیکی زادگاه اوباما در شیکاگوی جنوبی قرار داشت، بزرگترین ورشکستگی بانکی در این کشور طی ماه های اخیر رقم خورد. بر این اساس ناظران قانون آمریکا بانک «شوربانک» شیکاگو را به دلیل ورشکستگی تعطیل کردند.
این بزرگترین ورشکستگی بانکی در آمریکا طی چند ماه اخیر است. حجم دارایی های این بانک 2/16 میلیارد دلار و ارزش سپرده های آن 1/54میلیارد دلار اعلام شده است. بر اساس گزارش رویترز این بانک به دلیل مشارکت خود در فعالیت های خیریه از شهرت خوبی در آمریکا برخوردار بود. صندوق بیمه سپرده های آمریکا که یک نهاد دولتی است 367 میلیون دلار از ورشکستگی این بانک زیان کرده است. همچنین اخیرا هفت بانک دیگر در ایالات ویرجینیا، کالیفرنیا، و فلوریدا نیز ورشکسته شدند. سال 2010 سال ورشکستگی بانک های متوسط و کوچک در آمریکا بوده است. تعداد بانک هایی که در آمریکا از ابتدای امسال ورشکسته شده اند به 114 رسیده است. بر اساس این گزارش شوربانک در بخش جنوبی شیکاگو، نزدیک زادگاه اوباما رئیس جمهور آمریکا و برخی همکاران وی قرار داشت. در پایگاه اینترنتی این بانک به ارتباطات آن با اوباما اشاراتی شده است. این بانک حامیان نیرومندی در واشنگتن داشت و به همین دلیل تحلیلگران ورشکستگی آن را نشانه وخامت اوضاع نظام مالی آمریکا بویژه بانک های متوسط و کوچک می دانند. رئیس جمهور آمریکا اذعان کرده است که برای خروج کامل از بحران مالی و رکود اقتصادی به چند سال زمان نیاز است و مردم آمریکا باید برای دستیابی به شرایط اقتصادی بهتر صبور باشند. اوباما به گونه ای از خروج کامل از بحران سخن می گوید که گویا هم اکنون بخشی از این خروج انجام شده است و مردم آمریکا بی صبرانه منتظر بخش دیگر آن هستند!مردم ایالات متحده از سال2008 میلادی تا کنون علائم خروج از بحران اقتصادی را مشاهده نکرده و از سوی دیگر هر روز بانشانه ها
و علائم جدیدتری از این بحران روبه رو می شوند. در چنین شرایطی اوباما به صورتی زیرکانه سعی در القای این نکته دارد که بخشی از خروج از بحران اقتصادی طی دوران حضور وی در کاخ سفید صورت گرفته است. تمام این تلاشهای اوباما در حالی صورت می گیرد که وی در یکی از تازه ترین اعترافات خود در خصوص بحران اقتصادی آمریکا اذعان نموده است که دستیابی به رشد و رونق
با ثبات و پایدار اقتصادی به سالها زمان نیاز دارد و در کوتاه مدت نمی توان8 میلیون بیکار آمریکایی را مجددا بر سر کار برگرداند. این در حالی است که بسیاری از این8 میلیون نفر به سرعت هر چه تمام تر از محل کار خود اخراج شده و به جمع بیکاران پیوسته اند!


منبع: / روزنامه / رسالت ۱۳۸۹/۶/۳
نویسنده : حامد رشیدی

نظر شما