موضوع : پژوهش | مقاله

تشدید بحران اقتصادی در آمریکا


تشدید بحران اقتصادی در ایالات متحده آمریکا مسئله ای نیست که مقامات این کشور بخواهند آن را تحریف نمایند!
این مسئله ای است که آمار و تحقیقات از آن به خوبی پرده برداری می کند. در چنین شرایطی مشخص نیست که سیاستمداران کاخ سفید چه راهکاری جهت جلوگیری از ادامه وضعیت موجود اتخاذ می کنند. سازمان ملل در گزارشی هشدار داد در صورتی که مشوق های لازم به اقتصاد ایالات متحده تزریق نشود، سال آینده این کشور با رکود اقتصادی شدیدتری مواجه خواهد شد.
این سازمان در گزارشی درباره چشم انداز وضعیت اقتصادی جهان در 2011 از کنگره آمریکا می خواهد تا انگیزه های اقتصادی بیشتری را تصویب کند تا این کشور را از خطر یک رکود اقتصادی دیگر و افزایش بیکاری به بیش از 10 درصد نجات دهد. ‏به نظر می رسد اوباما و جوزف بایدن باید گزارش سازمان ملل متحد را در این خصوص به طور کامل مطالعه کنند زیرا این گزارش به خودی خود گویای وخامت اوضاع اقتصادی در ایالات متحده آمریکاست.
کارشناسان سازمان ملل متحد معتقدند که شاید به کارگیری محرکهای اقتصادی بیشتر در نحوه تزریق پول به اقتصاد و کاهش بیش از پیش ارزش دلار راهی باشد که آمریکا از طریق آن با ایجاد تورم در جامعه بتواند از کسری تراز تجاری خارجی خود خلاص شود، اما این روند در عین حال می تواند منجر به اختلال در بازارهای تجاری و مالی این کشور نیز بشود.
سازمان ملل در گزارش خود همچنین با اشاره به چشم انداز اقتصادی آمریکا و جهان در دو سال آینده، اعلام می کند که روند رشد اقتصادی در دو سال آینده به اندازه‏‎ای نیست که بتوان انتظار داشت روند ایجاد اشتغال‏‎‏ رشد قابل ملاحظه ای داشته باشد. بر اساس آخرین آمار ارائه شده در حال حاضر 15 میلیون آمریکایی از حقوق بیکاری استفاده می کنند. این تعداد می تواند در آینده افزایش یابد زیرا نشانه ای از ایجاد شغل و کاهش این تعداد مشاهده نمی شود. به عبارت بهتر وضعیت اقتصادی شهروندان آمریکایی به شدت نامطلوب است و این مسئله در معادلات اقتصادی و اجتماعی این کشور به طور مستقیم تاثیرگذاشته است.
با ورشکسته شدن سه بانک دیگر در آمریکا تعداد بانک‌هایی که از آغاز بحران اقتصادی سال 2007 در این کشور ورشکسته شده‌اند به عدد 300 رسید. ناظران قانون در ایالت های میسوری و کانزاس آمریکا سه بانک محلی این کشور را به دلیل ورشکستگی تعطیل کردند.
با ورشکستگی این سه بانک تعداد بانک هایی که از آغاز بحران اقتصادی این کشور در سال 2007 ورشکسته شده اند به عدد 300 رسید. بیشتر ورشکستگی های بانکی مربوط به دو سال 2009 و 2010 است به طوری که در سال 2009، 140 بانک در این کشور ورشکسته شده اند و در سال جاری میلادی نیز تاکنون این رقم به 132 عدد رسیده است. پیش بینی می شود رقم ورشکستگی ها در سال 2010 از سال 2009 تجاوز کند.
شرکت بیمه سپرده های فدرال اعلام کرد بانک های پریمیر در شهر جفرسون و دو بانک وست بریج و تراست کو در اولاته را به دلیل ورشکستگی تعطیل کرده است. هزینه ورشکستگی این سه بانک برای شرکت بیمه سپرده های فدرال 500 میلیون دلار بوده است.
کارشناسان ادامه روند ورشکستگی های بانکی در آمریکا را نشانه تداوم بحران در بخش املاک این کشور می دانند. 800 بانک در آمریکا با دارا بودن 400 میلیارد دلار سرمایه وضعیت نامطمئن و شکننده ایدارند. سازمان ملل درگزارش خود خاطرنشان کرده است که شاخص رشد اقتصادی ایالات متحده از 2/6 درصد در سال جاری به 2/2 درصد در سال آینده کاهش خواهد یافت و شاخص رشد اقتصادی جهان نیز از 3/6 درصدی که تا پایان سال جاری برای آن در نظر گرفته شده به 3/1 درصد در سال آینده کاهش خواهد یافت.
در هر صورت اوباما با بحران سختی دست و پنجه نرم می کند که با توجه به شواهد موجود غلبه بر آن راحت نخواهد بود!‏
چندی پیش باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا در یک سخنرانی انتخاباتی در ایالت "رود ایلند " با اشاره به وضع رو به وخامت اقتصاد آمریکا مدعی شد با این حال نسبت به آینده اقتصاد آمریکا خوشبین است.
اوباما تاکید کرده بود که وضعیت روبه وخامت کنونی که اقتصاد آمریکا تجربه می‌کند، نتیجه مسیری طولانی از اشتباهات بوده است. وی درحالی که از مردم خواست تا به دولت وی زمان کافی بدهند، مدعی شد که کشورش سرانجام از این بحران رها خواهد شد. اما نشانه ای مبنی بر رهایی از بحران اقتصادی در ایالات متحده وجود ندارد !‏

 


منبع: / روزنامه / رسالت ۱۳۸۹/۱۰/۲
نویسنده : فاطمه سادات رضوی

نظر شما