اروین یالوم
موضوع : دانشنامه | ی

اروین یالوم

اروین دی. یالوم

اروین دیوید یالوم (Irvin David Yalom) روانپزشک معاصر آمریکایی و نویسنده رمان مشهور «وقتی نیچه گریست».

زندگی
اروین یالوم در 13 ژوئن 1931، در شهر واشنگتن دی‌سی از والدینی به دنیا آمد که از مرز روسیه و لهستان مهاجرت کرده بودند.
اروین یالوم در سال ۱۹۵۶ در بوستون در رشته پزشکی و در سال ۱۹۶۰ در نیویورک در رشته روانپزشکی فارغ التحصیل شد و بعد از خدمت سربازی، در سال ۱۹۶۳ استاد دانشگاه استانفورد شد. در همین دانشگاه بود که الگوی روانشناسی هستی گرا یا اگزیستانسیال را پایه گذاری کرد. یالوم هم آثار دانشگاهی متعددی تالیف کرده است و هم چند رمان موفق دارد. او جایزه انجمن روانپزشکی امریکا را در سال ۲۰۰۲ دریافت کرد، اما بیشتر به عنوان نویسنده رمان های روانشناختی، به ویژه رمان مشهور وقتی نیچه گریست شهرت دارد.
او به عنوان یک روانپزشک به دنبال راهکارهایی است که از دانش روانشناسی جهت پیشبرد اهداف انسانی و حل مشکلات انسان ها استفاده کند و در کنار این مسوولیت سنگین با داشتن نثری ساده و آگاهی کامل از اصول داستان نویسی، نوشتن رمان را از سال های نخستین دانشجویی آغاز کرد و بی تردید مورد استقبال فراوان مخاطبان قرار گرفت. «وقتی نیچه گریست» مدال طلای باشگاه مشترک المنافع کالیفرنیا را برای بهترین رمان 1993 به دست آورد.

آثار
- رمان «وقتی نیچه گریست» (۱۹۹۲)
- رمان «خوابیدن (دروغ گفن) بر روی نیمکت» (۱۹۹۶)
- نظریه و اجرای رواندرمانی گروهی (۱۹۷۰)
- هر روز کمی نزدیک تر می شود (۱۹۷۴)
- رواندرمانی اگزیستانسیال (هستی گرا) (۱۹۸۰)
- گروه درمانی در میان بیماران (۱۹۸۳)
- جلاد عشق (۱۹۸۹)
- مامان و معنی زندگی (۱۹۹۹)
- هنر درمان (نامه‌ای سرگشاده به نسل جدید روان‌درمانگران و بیمارانشان) (۲۰۰۱)

وقتی نیچه گریست
وقتی نیچه گریست آمیزه ایست از واقعیت و خیال، جلوه ای از عشق، تقدیر و اراده در وین خردگرای سده نوزدهم و در آستانه ی زایش دانش و روانکاوی. فردریش نیچه، بزرگترین فیلسوف اروپا...
پوزف برویر، از پایه گذاران روانکاوی... دانشجوی پزشکی جوانی به نام زیگموند فروید، همه اجزایی هستند که در ساختار رمان در هم تنیده می شود تا حماسه ی فراموش نشدنی رابطه خیالی میان بیماری خارق العاده و درمانگری استثنایی را بیافرینند. در ابتدای رمان، لو سالومه، این زن دست نیافتنی از برویر می خواهد تا با استفاده از روش آزمایش "درمان با سخن گفتن" به یاری نیچه نا امید و در خطر خودکشی بشتابد. در این رمان جذاب، دو مرد برجسته و اسرار آمیز تاریخ، تا ژرفای وسواس های خویش پیش می روند و در این راه، به نیروی رهایی بخش دوستی دست می یابند.

منابع:
1. http://www.caravan.ir
2. روزنامه اعتماد 4/6/1385

 

 

نظر شما