ده عامل مخرب در روابط زناشویی
بر اساس گفته روانشناسان، بسیاری از زوجها با مشکلاتی در روابط خود مواجه هستند که نه ناشی از خیانت، اعتیاد یا خشونت خانگی است، بلکه به مرور زمان منجر به فرسایش و مرگ تدریجی رابطه میشود.
عباراتی مانند "ما خیلی با هم فرق داریم" یا "زندگی خوبی برای ما باقی نمانده" که به ظاهر بیضرر به نظر میرسند، میتوانند سم مهلکی برای یک رابطه باشند.
در اینجا به ده عامل مخربی که میتوانند پایههای زندگی مشترک را سست کنند اشاره میکنیم:
1. اولویتهای نامناسب:
یکی از مهمترین منابع استرس در روابط، توجه بیش از حد به افراد و روابطی است که خارج از چارچوب زندگی مشترک شما قرار دارند. به یاد داشته باشید که با گفتن "بله" به همسرتان، او را به عنوان مهمترین فرد زندگی خود انتخاب کردهاید.
2. فقدان ارتباط کلامی:
متاسفانه، زوجها به طور متوسط تنها چند دقیقه در روز با یکدیگر به طور کیفی و عمیق صحبت میکنند. مشغلههای زندگی به راحتی میتوانند مانع از برقراری ارتباط موثر بین شما و همسرتان شوند. به خاطر داشته باشید که زندگی مشترک بدون گفتگوی صمیمی و سازنده، به مرور زمان رو به زوال خواهد رفت.
3. استرس:
پرتاب کردن بار استرسهای روزانه بر روی شریک زندگی، سادهترین راه برای تخلیه روانی به نظر میرسد. بسیاری از ما عادت داریم تا زمانی که به خانه میرسیم، تمام تنشها و اضطرابهای خود را در خودمان نگه داریم و به محض ورود به خانه، آنها را به طور کامل بر سر همسرمان خالی میکنیم.
زوجهای سالم باید از استرسها به عنوان فرصتی برای نزدیکتر شدن به یکدیگر و تکیه کردن بر یکدیگر استفاده کنند. و این امر، جز از طریق گفتگوی صمیمی و همدلی عمیق امکانپذیر نخواهد بود.
4. سوء استفاده از تکنولوژی:
حضور دائمی و بیوقفه تکنولوژی در زندگی، به عنوان یک عامل خطرناک و مخرب در روابط، به وضوح قابل مشاهده است. بسیاری از ما زمان زیادی را در دنیای مجازی صرف میکنیم، در حالی که از صمیمیترین و مهمترین فرد زندگی خود غافل میشویم.
5. خودخواهی:
ازدواج، فرصتی دائمی برای یادگیری ایثار و از خود گذشتگی است. این که کسی را بر خودمان مقدم بدانیم، کار آسانی نیست، چرا که ذات ما تمایل به خودمحوری دارد.
برای دوست داشتنِ واقعی، باید خلاف جهت طبیعت عمل کنیم. تجربه نشان داده که نتیجه این تلاش، پیشگیری از هرگونه تعارض با همسر و تضمین آرامش در زندگی مشترک است.
6. عدم بخشش:
بخشش و فراموش کردن دو مفهوم مجزا هستند. زمانی که قادر به بخشش نباشیم، رنجشها و کینهها را برای مدت طولانی در خودمان نگه میداریم و این موضوع، در نهایت به ویرانی زندگی مشترک از درون منجر خواهد شد.
اما بخشش به معنای تبرئه کردن طرف مقابل نیست، بلکه به معنای رهایی خودمان از بار منفی خاطرات تلخ است.
7. مرزهای نامشخص:
معمولاً اکثر ما در اتخاذ رویکردهای تهاجمی مهارت داریم، اما در دفاع از حریم خصوصی و مرزهای زندگی مشترک خود دچار ضعف هستیم و گاه حتی در تعیین مرزهای قابل دفاع با ابهام روبرو میشویم.
برای حفظ آرامش و امنیت در زندگی مشترک، باید دایرهای محکم به دور خانواده خود بکشید و از احساسات و کیان زندگی زناشویی خود محافظت کنید.
8. تمرکز بر گذشته:
بدترین کاری که میتوانیم انجام دهیم، این است که همسرمان را با گذشته او تعریف کنیم، نه با شخصیت و عملکرد او در حال حاضر. به جای تمرکز بر اشتباهات و ناکامیهای گذشته، به تغییرات مثبتی که با تلاش شما و همسرتان در زندگیتان رخ داده، توجه کنید. با درک و احترام به گذشته، برای حال و آینده برنامهریزی کنید.
9. عدم صداقت:
صداقت، پویایی حیاتبخش در هر رابطهای است. گفتن یک دروغ کوچک یا بزرگ، فرقی ندارد، چرا که نتیجه هر دو، جدایی و فاصله گرفتن از یکدیگر است.
10. غرور:
غرور، مانعی بزرگ در مسیر رشد
نظر شما