یادداشتی در مورد اخبار گزارشات جعلی سازمان های اطلاعاتی انگلیس و آمریکا
هفته گذشته، شاهد موجى از خبرها* در مورد گزارشهاى جعلى برخى سازمانهاى اطلاعاتى انگلیسى و آمریکایى به پارلمانهاى این دو کشور براى جلب حمایت آنها از حمله به عراق بودیم.
در انگلیس توسط تعدادى از اعضاى سازمان ضد جاسوسى این کشور، مطالبى طرح شد که واکنش شدید تونى بلر را برانگیخت، «بلر» ضمن حمله به آنها گفت: «یک مامور خودسر سرویسهاى امنیتى، اطلاعات غیر دقیقى به رسانهها داده است.»
جان رید، رئیس فراکسیون اکثریت در مجلس عوام نیز این افراد را «عناصر خودسر» نامید.
این «عناصر خودسر» گفتهاند که دولت در مورد تهدید ناشى از سلاحهاى تخریب جمعى صدام حسین اغراق کرده است.
رید گفت: چند نفرى قصد داشتهاند حیثیت دستگاه اطلاعاتى را زیر سئوال ببرند. در همین حال کنگره آمریکا دستور انجام تحقیقاتى را درباره سوءاستفاده احتمالى از اطلاعات امنیتى که دولت جرج بوش ادعاهاى خود در مورد سلاحهاى کشتار جمعى عراق را بر آنها استوار کرده بود را صادر کرده است.
آنچه که در آمریکا و انگلیس هم اکنون مطرح شده، بحث دستکارى در گزارشات اطلاعاتى سازمانهاى جاسوسى این دو کشور توسط دولت است.
حال با توجه به این اتفاقات و حجم کثیر خبرهاى پیرامون آن در روزهاى گذشته دو احتمال به ذهن متبادر مىشود:
اول اینکه، سازمانهاى اطلاعاتى در این کشورها از درون دچار درگیرى شدهاند، بطوری که در انگلیس، MI5 علیه اینتلیجنس سرویس (MI6) افشاگرى مىکند و در آمریکا CIA و آژانس اطلاعات امنیتى وزارت دفاع درگیر هستند که در بعضى موارد، در درون هر کدام از سرویسها نیز، شواهدى دال بر اختلافات شدید داخلى دیده مىشود؛ که دامنه پارهاى از آنها به مطبوعات و رسانهها هم می رسد.
دوم اینکه، با نگاهى بدبینانه به این نتیجه برسیم که این اخبار و گزارشات در راستاى یک عملیات روانى جدید براى اقناع افکار عمومى در مورد حمله به عراق مىباشد، اما چگونه؟
چیزى که مسلم است، افکار عمومى دنیا، در مورد حمله به عراق به هیچ وجه، نظر مساعدى نداشت؛ افکار عمومی کشورهای مختلف حتى با این فرض که عراق سلاح کشتار جمعى دارد، حاضر نبودند که آمریکا به عراق حمله کند.
حال مسألهاى که توسط سرویسهاى جاسوسى طرح شده این است که گزارشات اطلاعاتى براى حمله قانع کننده نبودهاند یا شواهد و اطلاعات موثقى در مورد دسترسى عراق به سلاحهاى کشتارجمعى در دست نبوده است، پس حمله نامشروع بوده و دولت ها، پارلمان هایشان را فریب دادهاند.
و این را به طور مداوم در این چند مدت تکرار کردهاند.
شما تصور بکنید چند هفته دیگر انبارهاى سلاح های شیمیایى در عراق کشف شوند(چه واقعی و چه ساختگی)، نتیجه منطقى این عملیات چه خواهد شد؟
1. آمریکایىها راست مىگفتند. اطلاعات موثقى در مورد سلاحهاى عراق داشتهاند.
گزارشها دروغین نبوده ... دولت، پارلمان را فریب نداده و ...
پس نتیجه مهمتر:
2. حمله به عراق مشروع و توجیهپذیر بوده است.
و این نتیجه دوم هدف این عملیات روانى است.
آمریکایىها با این عملیات روانى براى مشروعیت حمله خود دلیلى را قائل مىشوند و این دلیل را به همه القا می کنند، سپس «دلیل» موجودیت پیدا مىکند.
در صورتى که قبل از آن حتى با فرض وجود سلاحهاى کشتار جمعى در عراق، افکار عمومى، حمله را موجّه نمىدانست.
منبع: / سایت / بی عنوان ۱۳۸۲/۰۳/۱۸نقش هانویسنده : رضا صابر
نظر شما