چرا اقتصاد چین در حال غلبه بر اقتصاد آمریکا است؟
زمان آن فرا رسیده که با واقعیتها روبرو شویم. اقتصاد چین در حال غلبه بر اقتصاد آمریکا است. حقیقت این است که اقتصاد چین مشکلات آمریکا را در عرصه اقتصادی دوچندان کرده است. باید بپذیریم که چین در یک شطرنج اقتصادی با آمریکا در حال شکست دادن واشنگتن است.
به گزارش الف به نقل از پایگاه اینترنتی اَمریکن دریم، می توان قاطعانه این موضوع را اثبات کرد که اقتصاد چین در حال پشت سر گذاشتن اقتصاد آمریکا و تبدیل شدن به بزرگترین اقتصاد جهان است. حتی برخی از کارشناسان پیش بینی کردهاند که تا اواسط قرن حاضر اقتصاد چین سه برابر بزرگتر از اقتصاد آمریکا خواهد شد. دلایل کافی وجود دارد که اثبات می کند برتری اقتصاد آمریکا در جهان رو به پایان است و جالب آنجاست که اکثر مردم آمریکا هنوز نمی دانند چه بر سر اقتصاد کشورشان آمده است.
چند دهه پیش شرکتهای بزرگ در آمریکا با این استراتژی حرکت می کردند که اگر از شرکتهای خارجی کالاهای بیشتری خریداری شود این هم به نفع مردم آمریکاست و همچنین کالاهای ارزانتر وارد آمریکا خواهد شد اما مقامات آمریکا به هیچ وجه به فکر این نبودند که اقتصاد چین در یک مسیر سریع توسعه رو به جلو حرکت می کند و آمریکا عملا در راستای توسعه اقتصاد چین گام برمی دارد. ناگهان نرخ بیکاری در آمریکا افزایش یافت و مقامات آمریکایی مشاهده کردند که استراتژیهای اقتصادی آمریکا در راستای منافع اقتصادی چین بوده است. چین از دو دهه گذشته روند تبدیل شدن به قدرت اقتصادی را آغاز کرد و در این مسیر سرعت قابل توجهای داشته است. در زمانی که اکثر کشورهای جهان در زمان بحران اقتصادی با بحران مواجه شدند، چین به رشد اقتصادی خود ادامه داد.
حال به نشانههایی که اثبات می کند اقتصاد چین در حال غلبه بر اقتصاد آمریکا است، اشاره می شود:
1. اقتصاد چین طی دهه گذشته هفت برابر سریعتر از اقتصاد آمریکا رشد داشت.
2. براساس اعلام صندوق بین المللی پول، چین در سال 2016 به بزرگترین اقتصاد جهان تبدیل خواهد شد و آمریکا را پشت سر می گذارد.
3. براساس اعلام یک اقتصاددان برجسته، اقتصاد چین پیشتر به سطح قدرت خریدی که اقتصاد آمریکا داشته، دست یافته است.
4. پیشتر اقتصاد آمریکا بیش از 20 درصد و اقتصاد چین کمتر از 10 درصد تولید ناخالص داخلی اقتصاد جهان را به خود اختصاص داده بودند اما در این بُرهه زمانی این آمار برای اقتصاد چین به طور چشمگیری افزایش و برای اقتصاد آمریکا کاهش یافته است.
5. رابرت فاگل برنده جایزه نوبل اقتصادی از دانشگاه شیکاگو پیش بینی کرده است که اگر روند فعلی ادامه داشته باشد، اقتصاد چین در سال 2040 سه برابر اقتصاد آمریکا خواهد شد.
6. براساس اعلام "اِد لازار" استاد اقتصاد دانشگاه استنفورد، اگر اقتصاد آمریکا و چین در سطح فعلی به روند خود ادامه دهند، ظرف 30 سال میانگین شهروندان چینی ثروتمندتر از شهروندان آمریکایی خواهند شد.
7. طی سال 2010 آمریکا 365 میلیارد دلار در کالاها و خدمات از سوی چین هزینه کرد در حالی که چینیها 92 میلیارد دلار در کالاها و خدمات آمریکاییها هزینه کردند.
8. از سال 2005 آمریکاییها در کل 1.1 تریلیون دلار در کالاها و خدمات چینیها هزینه کردند اما چینیها فقط 272 میلیارد دلار هزینه کردند.
9. از سال 2001 زمانیکه چین به سازمان تجارت جهانی پیوست، آمریکا به طور میانگین ماهانه 50 هزار شغل تولیدی از دست داد و اینکه کسری بودجه آمریکا اکنون 27 برابر چین است.
10. از سال 2001 و پس از پیوستن چین به سازمان تجارت جهانی، کسری بودجه آمریکا در مقایسه با کسری بودجه چین به طور میانگین هر ساله 18 درصد افزایش یافته است.
11. براساس گزارش اخیر موسسه سیاستهای اقتصادی، بین سالهای 2001 تا 2008 آمریکا حدودا 2.4 میلیون شغل به دلیل کسری بودجه فزاینده در مقایسه با چین از دست داد.
12. آمریکا برای حدود یک قرن اولین مصرف کننده امور انرژی در جهان بود اما تابستان گذشته آمریکا جای خود را به چین داد.
13. چین سال گذشته 19.8 درصد از تمامی کالاهای مصرف شده در دنیا را تولید کرد این در حالی است که آمریکا فقط 19.4 درصد را تولید کرد.
14. چین سال گذشته 11 برابر آمریکا فولاد تولید کرد.
15. از زمانی که چین به سازمان تجارت جهانی پیوست، حدود 46 هزار کارخانه از آمریکا به آسیا انتقال یافت.
16. چین در حال حاضر سریعترین قطار جهان و بزرگترین شبکه ریلی با سرعت بالا جهان را در اختیار دارد.
17. چین در حال حاضر بزرگترین تولیدکننده انرژیهای بادی و خورشیدی جهان است.
18. در سال 1970 ، 25 درصد از شغلها در آمریکا شغلهای تولیدی بودند اما امروز فقط 9 درصد این شغلها در آمریکا تولیدی هستند.
19. از سال 2000 آمریکا حدودا 32 درصد از شغلهای تولیدی خود را از دست داد.
20. چین در حال حاضر سریعترین سوپرکامپیوتر جهان را در اختیار دارد.
21. در سال 1998 آمریکا 25 درصد از بازار صادرات محصولات مدرن مربوط به امور تکنولوژی را در اختیار داشت و چین 10 درصد این صادرات را به خود اختصاص داده بود . 10 سال بعد آمریکا کمتر از 15 درصد و چین 20 درصد از بازار صادرات این محصولات مدرن را به خود اختصاص دادند.
22. اشتغالزایی تولیدی در صنعت کامپیوتر آمریکا در سال 2010 کمتر از سال 1975 بود.
23. طی 15 سال گذشته چین از مکان چهاردهم در انتشار مقالههای تحقیقاتی- علمی به مکان دوم صعود کرده است.
24. صادرات شماره یک چین به آمریکا تجهیزات کامپیوتری است.
25. چین و روسیه اعلام کرده اند که تصمیم گرفتهاند دیگر از دلار استفاده نکنند و به جای واحد پول آمریکا از واحد پولی مشترک برای تجارت با یکدیگر بهره ببرند.
26. براساس نظرسنجی انجام شده توسط روزنامه واشنگتن پست و شبکه ای. بی.سی مشخص شده که 61 درصد از مردم آمریکا از چین به عنوان تهدیدی برای شغل و امنیت اقتصادی آمریکا یاد کردهاند.
27. چین بزرگترین ذخیره ارز خارجی را در کل جهان در اختیار دارد( 3.04 تریلیون دلار).
منبع: / سایت خبری / الف ۱۳۹۰/۳/۱۴
نظر شما