شکم بزرگ با بیماری قلبی ارتباط دارد
شکم بزرگ با بیماری قلبی ارتباط دارد
منبع:روزنامه کیهان
محققان دانشگاه تگزاس دریافته اند دور کمر بزرگ، در قیاس با اندازه دور باسن، با بروز نشانه های اولیه بیماری قلبی مرتبط است.این یافته تأییدکننده مطالعات دیگری است که می گوید اندازه دور کمر، و نه وزن کلی بدن، یکی از نشانگرهای کلیدی بیماری قلبی است.مطالعه 2744 نفر نشان داده که دور کمر 81 سانتی متری برای زنان و 94 سانتی متری برای مردان نشانگر افزایش «جدی» خطر بیماری قلبی است.دانشمندان، مردان و زنانی را که برای شناسایی علائم اولیه تصلب شرائین یا «اترو اسکلوروز» تحت آزمایش های پزشکی و عکسبرداری قرار گرفته بودند مورد مطالعه قرار دادند.«اترواسکلوروز» باریک شدن و سفت شدن سرخرگ هاست که به بروز بیماری قلب و عروق ارتباط دارد.
شکل اندام
آنها دریافتند که حتی اگر وزن بدن در محدوده طبیعی باقی ماند، افزایش دور کمر به اندازه چند اینچ (هر اینچ تقریباً 2.5 سانتی متر است) خطر صدمه دیدن سرخرگ ها را افزایش می دهد.احتمال رسوب کلسیم در شریان های قلب- که نشانگر آغاز اترو اسکلوروسیس است- در افرادی که نسبت دور کمر به دور باسن آنها بیشتر از همه بود، دو برابر کسانی بود که این نسبت در آنها کمترین بود.و حتی وقتی که سایر عوامل خطرزا مانند فشار خون، دیابت و سن در محاسبات وارد شد، ارتباط اندازه دور کمر به بیماری قلبی همچنان قوی بود.پروفسور جیمز دی لموس که این تحقیقات را هدایت کرده است گفت: «به نظر می رسد که چربی انباشته شده در اطراف کمر از لحاظ بیولوژیکی فعالتر باشد چرا که پروتئین التهاب آوری ترشح می کند که به تجمع رسوبات مرتبط با اترواسکلوروسیس دامن می زند، در حالی که به نظر نمی رسد چربی دور باسن خطر بیماری قلب و عروق را افزایش دهد.»
«پیام مهم این مطالعه برای مردم این است که از تجمع چربی در بخش مرکزی بدن از همان اوایل زندگی پرهیز کنند.»
دلیل اضافه وزن ناشی از خوردن غذاهای سریع
براساس تحقیقات تازه محتویات غذاهای آماده (فست فود) به گونه ای است که مردم را به زیاده روی در خوردن ترغیب می کند و خطر چاقی مفرط را افزایش می دهد.کارشناسان «شورای تحقیقات پزشکی» بریتانیا دریافته اند که بیشتر غذاهای آماده (مثل همبرگر و سیب زمینی سرخ شده) سرشار از کالری است به گونه ای که خوردن تنها مقدار کمی از آن، کالری مصرف شده توسط بدن را به شدت بالا می برد.یک وعده غذای آماده در مقایسه با سایر غذاها حاوی مقدار زیادی انرژی است. برای مثال میزان کالری این نوع غذا یک برابر و نیم بیش از یک وعده غذای سنتی بریتانیایی و دو برابر و نیم بیش از یک وعده غذای سنتی آفریقایی است.
ضعف ذاتی
پروفسور اندرو پرنتیس از دانشگاه نظافت و پزشکی گرمسیری لندن که در این تحقیق شرکت داشته است گفت: «همه ما دچار یک ضعف ذاتی در شناسایی غذاهای پرکالری هستیم. ما عادت داریم غذا را براساس اندازه آن بسنجیم، در حالی که میزان کالری غذاهای آماده خیلی بیشتر از یک وعده غذای سالم با اندازه قابل مقایسه است.»
به گفته وی سیستم هایی که اشتهای انسان را تنظیم می کند از سرآغاز پیدایش کشاورزی تاکنون، براساس غذاهای کم انرژی تکامل پیدا کرده است. این غذاها را امروزه ساکنان نواحی روستایی در کشورهای در حال توسعه، جایی که چاقی پدیده ای تقریباً ناشناخته است، مصرف می کنند.
وی گفت: «بدن ما هرگز برای جذب غذاهای پرکالری که در غرب مصرف می شود طراحی نشده است و همین به افزایش شدید چاقی کمک می کند.»
وی گفت: «کودکان هنوز هیچ یک از عادات اکتسابی خویشتن داری در برابر خوردن را، که برای لاغر ماندن در جوامع نوین ضروری است، در خود پرورش نداده اند.»«تحقیقات علمی بارها نشان داده است که برای حفظ وزن در حدی که سلامتی را تضمین کند، باید غذاهای کم چرب تر، که شکر نیز به آنها افزوده نشده است، مصرف کنیم و به ورزش روی آوریم.»
نظر شما