موضوع : پژوهش | مقاله

لینک تلفن همراه به دنیای واقعی


پژوهشگران اروپایی که روی پروژه MOBVIS کار می کنند، سامانه جدیدی پدید آورده اند که به کاربران تلفن های همراه امکان می دهد به دنیای واقعی لینک بدهند، کافی است با تلفن همراه عکسی بگیرید و به سامانه MOBVIS تحویل دهید. این سامانه ساختمان ها و بناهای یادبود و حتی اتومبیل ها و لوگوها و بنرها را شناسایی می کند و سپس اطلاعات مرتبط را به صورت متنی روی تصاویر متناظر به نمایش می گذارد،
پروژه MOBVIS چیزی ورای ابزارهایی مثل «گوگل استریت» است. در «گوگل استریت»، نخست محل هر کاربر به کمک GPS یا از راه سیستم «مثلث بندی» مشخص می شود و بعد عکس هایی که در بانک اطلاعات سیستم قرار داده شده است، به شما نشان داده می شود.
اماMOBVIS، عملکردی متفاوت دارد و شما با استفاده از آن حقیقتاً می توانید دنیا را از دریچه لنز دوربین موبایلتان ببینید. به این کار می توان «دید کامپیوتری» یا «دید موبایلی» گفت. فکر می کنید چنین فناوری چه کاربردهایی می تواند پیدا کند؟
- تصور کنید به عنوان یک جهانگرد در حال سفر هستید و کنجکاوید اطلاعاتی در مورد یک ساختمان پیدا کنید. پیش از این باید به اطلاعات راهنماها (اگر ساختمان راهنما داشت) بسنده می کردید، یا باید در گوگل دنبال اطلاعاتی می گشتید. ولی این فناوری می تواند توریسم را متحول کند. کسی را در نظر بگیرید که از «کلوزیوم» عکس می گیرد و بعد بلافاصله روی همان عکس، اطلاعات متنی در مورد تاریخچه کلوزیوم بخواند یا عکس های افراد دیگر را در پیکاسا یا فیلکر ببیند.
- شیوه متفاوتی برای تعیین محل؛ این فناوری می تواند به شیوه یی متفاوت با GPS محل هر کاربر را مشخص کند. کافی است این فناوری با فناوری مثلث سازی ترکیب شود. به شیوه مشابهی می توان سرعت حرکت و جهت حرکت کاربر را هم مشخص کرد.
- این فناوری می تواند به به روزرسانی نقشه گوگل و سرویس گوگل استریت هم کمک کند چرا که دیگر نیازی نیست گوگل خودروهای مخصوص تهیه عکس را به جاهای مختلف بفرستد. کاربران با این فناوری خواهند توانست نقشه ها را برای گوگل به روز کنند.
در واقعMOBVIS یک موتور جست وجوی تصویری به حساب می آید و دورنمایی از وب آینده (یعنی وبی که لقب معنایی یا semantic را به آن می دهند) ارائه می دهد. با کمک MOBVIS همه ساختمان ها و اشیا مانند صفحات وب لینک شدنی هستند. کاربران دیگر مجبور نخواهند بود برای کسب اطلاعات در مورد یک محل، نام آن را ا جست وجو کنند. موضوع وقتی ارزش بیشتری پیدا می کند که بدانید یک فرد ناآشنا با یک محل ممکن است نام یک محل را نداند و اصلاً نداند چه چیز را باید جست وجو کند.
ساختن سامانهMOBVIS، اصلاً چیز ساده یی نیست، چرا که الگوریتم های این سامانه باید بتوانند عکس های موجود در بانک اطلاعاتی MOBVI را با عکس های موبایلی که با کیفیت ها و از زوایای متفاوت و در شرایط آب و هوایی مختلف گرفته می شوند، تطبیق دهند.
چنین کار دشواری را پژوهشگران دانشگاه Ljubljana اسلوونی انجام داده اند و توانسته اند الگوریتم قدرتمندی بنویسند که در 80 درصد موارد موفق به شناسایی محل می شود. آنها امیدوارند دقت الگوریتم خود را افزایش دهند.

منبع: / روزنامه / اعتماد ۱۳۸۷/۱۲/۲۳به نقل از: www.readwriteweb.com
مترجم : علیرضا مجیدی

نظر شما