۹ راهکار برای بیشتر کتاب خواندن
موضوع : آموزش | سواد اطلاعاتی

۹ راهکار برای بیشتر کتاب خواندن

آیا تصمیم دارید در سال جدید بیشتر کتاب بخوانید؟ برای به دست آوردن زمان بیشتر در روزهای شلوغ کاری این مطلب را بخوانید. خیلی‌ها دوست دارند کتاب بخوانند اما یا زمان کافی ندارند یا تنبلی می‌کنند. راهکارهای زیر را بخوانید تا بتوانید زمان کافی برای کتابخوانی بیابید:

کتابی را که می‌دانید تمام نخواهید کرد اصلاً شروع نکنید:
بنابر گفته بیل گیتس، که همه می‌دانند خیلی کتاب می‌خواند، نباید کتابی را که از قبل می‌دانید تمامش نخواهید کرد برای مطالعه انتخاب کنید. بنابراین، اگر کتابی ۷۰۰ صفحه‌ای را برای خواندن انتخاب کرده‌اید و می‌دانید که قرار است روی میز کنار تختتان خاک بخورد انتخابش نکنید. زندگی خیلی کوتاه است و وقتی برای کتاب‌های نیمه‌کاره نیست.

تنوع را رعایت کنید:
ذهن خود را باز نگه دارید و به موارد متنوع فکر کنید. به آنچه می‌دانید اکتفا نکنید. ژانرها، نویسندگان، و شعر را کشف کنید. منتخبی از داستان و آثار غیرداستانی را بخوانید و اگر از آن دسته آدم‌هایی هستید که می‌توانید چند کتاب را به صورت همزمان بخوانید سعی کنید آثار متفاوتی را انتخاب کنید.

برنامه‌ ریزی کنید:
منظور این نیست که ضرب‌الاجل یا محدودیتی برای خواندن چند صفحه‌یِ مشخص در روز برای خود تعیین کنید. بهتر است به خود آسان بگیرید و اهداف کوتاه مدتی را به دست بیاورید. البته سعی کنید برای خود برنامه‌ای مشخص هم در نظر بگیرید. مهم نیست اثری پرفروش یا نویسنده‌ای که مدت‌هاست دوست دارید بیشتر بشناسید بخوانید. ایده‌های واقع‌گرایانه داشته باشید و به برنامه خود پایبند باشید و فقط وقتی کتاب جدید بخرید که خواندن کتاب قبلی را به اتمام رسانده باشید.
 

در حاشیه کتاب یادداشت بنویسید:
خواندن یک کتاب زمانی لذت‌بخش است که چیزهایی که یاد گرفته‌اید به خاطر بسپارید. با وجود زندگی پرمشغله امروز تمرکز سخت است. به همین دلیل که یادداشت‌برداری از اهمیت زیادی برخوردار است.

با یادداشت‌برداری بیشتر از قبل به کتاب فکر خواهید کرد و هر وقت مایل باشید می‌توانید یادداشت‌هایتان را بخوانید و بدون اینکه مجبور به خواندن دوباره کتاب شوید از نُکات آن لذت ببرید.

دوستی کتابخوان بیابید:
مهم نیست دوست، همکار، یا عضوی از گروه کتابخوانی‌تان باشد اما کتاب خواندن به همراه فردی دیگر با لذت زیادی همراه است. با این روش نه تنها درباره عقاید کتاب مباحثه می‌کنید بلکه قادر خواهید بود از دیدگاه فردی دیگر به موضوع بنگرید. علاوه بر این همخوانی به شما انگیزه اتمام کتاب می‌بخشد. شاید از این طریق دوست جدیدی هم پیدا کنید.
 

به گروهی آنلاین بپیوندید:
با پیوستن به وبسایت‌های کتابخوانی می‌توانید کتابخوانی را به موضوعی اجتماعی تبدیل کنید. با انجام این کار می‌توانید پیشرفت‌هایتان در کتابخوانی را ثبت کنید، به دیگران کتاب پیشنهاد کنید، و با فهرست کتابخوانی دیگران آشنا شوید. در وبسایت‌هایی شبیه گودریدز گاهی با نظرهای عجیب و متفاوتی روبه‌رو شوید که ممکن است از دوستانتان آن‌ها را نشنوید.

در کتابفروشی بیش از حد مشتاق نشوید:
وقتی به کتابفروشی می‌روید بی‌شک با دیدن لباسِ خوشگلِ کتاب‌ها، شخصیت‌ها، و داستان‌های جذابی که منتظرند تا شما کشف‌شان کنید هیجان‌زده می‌شوید. اما باید تمرین مقاومت کنید زیرا اگر این کار را نکنید راه انبار کردن کتاب در کتابخانه را می‌آموزید؛ اتفاقی که اگر رخ دهد با هر بار نگاه کردن به کتابخانه شما را دچار استرس می‌کند. عجله نکنید؛ فقط چیزی را بخرید که برایش به کتابفروشی رفته‌اید یا اگر برای انتخاب عنوانی جدید به کتابفروشی رفته‌اید به خرید یک یا دو کتاب اکتفا کنید.

درباره آثار محبوب نویسنده موردعلاقه‌تان تحقیق کنید:
هیچ چیز جذاب‌تر از این نیست که بفهمید چه چیزی الهام‌بخش نویسنده موردعلاقه‌تان برای نوشتن شد. باید شباهت این آثارها را پیدا کنید؛ موضوعات مشترک، سبک مشابه و حتی چگونگی شکل یافتن نگاه نویسندگان به دنیا را مورد توجه قرار دهید. البته به همین کار بسنده نکنید. سعی کنید بفهمید که مثلاً سلبریتی موردعلاقه‌تان چه کتابی می‌خواند برای نمونه آیا می‌دانستید کیت وینسِلِت طرفدار امیل زولا است یا اِلون ماسک عاشق «ارباب حلقه‌ ها» است؟

کتاب‌تان را با خود همه جا ببرید:
از آنجا که نمی‌دانید کجا ممکن است در صف بمانید یا چه مدت در مطب دکتر منتظر نوبت باشید یا در رستوران منتظر دوستی بمانید که دیر کرده است، خوب است که این لحظات مُرده را در کنار دوستی به نام کتاب سپری کنید.

نظر شما