موضوع : پژوهش | مقاله

گزارش; سمینار قدس

مجله  اسلام و غرب  فروردین 1378، شماره 20 

53
حدود دو سال قبل، به پیشنهاد انجمن اسلامی دانشجویان در آمریکا و کانادا جهت برگزاری هر چه باشکوهتر تظاهرات قدس از مساجد و سازمانهای فعال واشنگتن و سایر ایالتهایی که در آنها تظاهرات برگزار می گردد، دعوت به عمل آمد تا با ایجاد کمیته ای، تحت نام کمیته قدس، در هر چه بیشتر آگاه نمودن مسلمانان و غیرمسلمانان آزاده منطقه در رابطه با قدس فعالیت نمایند. در همین راستا، روز شنبه دوم ژانویه برابر با سیزدهم ماه مبارک رمضان، سمیناری تحت عنوان قدس در مرکز تعلیمات اسلامی واشنگتن برگزار گردید.

سمینار مذکور، با تلاوتی چند از کلام ا... مجید آغاز گردید. سپس مسؤول جلسه، برادر صلاح الدین از برادران آمریکایی سیاهپوست و مدیر مدرسه انگلیسی زبان اسلامی مرکز تعلیمات اسلامی، پیرامون اهمیت قدس و فرمان حضرت امام خمینی (ره) در رابطه با آخرین جمعه ماه مبارک رمضان به عنوان «روز قدس » و نیاز شرکت عمومی مسلمین در اعتراض به اشغال بیت المقدس مطالبی اظهار داشت و سپس اولین سخنران این سمینار را جهت سخنرانی دعوت نمود.

اولین سخنران، آقای موحد شاه، معاون سابق انجمن خبرنگاران خارجی مقیم آمریکا و عضو هیات وکلای واشنگتن و دادگاه عالی آمریکا، پاکستانی الاصل و سنی مذهب است. وی ابتدا در رابطه با کنفرانس اسلامی در مورد بیت المقدس اظهار داشت، کنفرانس مذکور که اولین بار به خاطر جریان آتش سوزی در بیت المقدس در سال 1969 آغاز به کار نموده متاسفانه بعد از این همه سال و تاکنون، حتی یک قطعنامه و یا بیانیه محکم و معتبری در رابطه با محکوم نمودن اسرائیل غاصب صادر ننموده است. وی در ادامه افزود: این سازمان باید بداند که نه تنها در برابر تاریخ، بلکه در مقابل مردم مسلمان جهان مسؤول بوده، مورد قضاوت قرار خواهد گرفت. وی در ادامه، اظهار داشت: بیت المقدس محک خوبی برای همبستگی مسلمانان است و همان گونه که به واسطه عملکردهای ناشایسته کشورها و سران به اصطلاح کشورهای اسلامی، باعث سرشکستگی مسلمانان شده است، قادر است سمبل برانگیختن و کسب شرف دوباره مسلمانان باشد. وی همچنین در رابطه با نقش سازمان ملل متحد، اظهار داشت: قطعنامه های سازمان ملل متحد در رابطه با اسرائیل و عملکردهای این کشور غاصب، مسخره و در عین حال اهانت به مسلمانان است و منشورهای این سازمان نیز دستخوش مادیات، رشوه و داد و ستدهای سیاسی است. وی در همین مورد، اظهار داشت: محرومیت دبیرکل سابق سازمان ملل متحد، آقای کورت والد هایم، از شرکت در انتخابات ریاست جمهوری کشورش و همچنین ممنوعیت ورود وی به خاک آمریکا، ناشی از موضع گیریهای وی در رابطه با اسرائیل و نتیجه لابی یهود و دلالیها و رشوه گیریهای سیاسی بین المللی آنهاست. نامبرده همچنین ضمن انتقاد از عملکردها و موضع گیریهای پتروس غالی و کوفی عنان در رابطه با فلسطین اشغالی، اظهار داشت: سکوت آقای کوفی عنان در رابطه با بمباران یک جانبه عراق توسط آمریکا و انگلیس، ننگ دیگری است بر پیشانی این سازمان. وی افزود: این سازمان و کلیه کشورهای غربی، بویژه آمریکا، در طول هشت سال جنگی که صدام بر ایران تحمیل نمود و بارها و بارها مردم این کشور و حتی مردم خاک خود (حلبچه) را مورد حمله شیمیایی قرار داد، نه تنها مهر سکوت بر لب زدند، بلکه با کمکهای مالی سیاسی و نظامیشان، ماشین جنگی وی را هر روز قویتر و نهایتا او را تایید و حمایت کردند.

اما امروز به بهانه های مختلف و برای تغییر جهت دادن افکار عمومی از معضلات مشکلات داخلی خود، به طور یکجانبه، عراق را مور حمله قرار می دهند. هیچ عقل سلیمی نمی تواند بپذیرد که آمریکا و سازمان ملل متحد حسن نیت داشته باشد، بویژه که در تمامی این مراحل، سلامت شخص خود صدام تضمین شده است. وی در پایان اظهار داشت: تنها راه حل مشکل فلسطین در وهله اول، دادن آموزش سیاسی به توده مسلمانان از طریق اطلاعات سالم و دست اول است. ثانیا، مسلمانان ثروتمند و متمول باید از قدرت و بنیه مالی خود، بویژه در مورد مساله فلسطین، سرمایه گذاری بیشتری نمایند. ثالثا اینکه در آمریکا، سازمانها و مساجد باید توده مسلمانان را بیش از پیش نسبت به اهمیت این موضوع واقف نمایند. یکی از شعارهای اسرائیل این است که در رابطه با بیت المقدس، با هیچ کس و هیچ چیز کنار نخواهد آمد. در مقابل، مسلمانان نیز باید با قدرت و یک صدا شعار غیرموجه بودن اسرائیل و اشغال بیت المقدس را به گوش جهانیان برسانند. ضمنا نامبرده قائل به مشارکت مسلمانان مقیم آمریکا در پروسه سیاسی در آمریکا، از جمله فعالیت در احزاب، شرکت در انتخابات و غیره بوده که در این مورد نیز مطالبی ارائه داد. دومین سخنران این سمینار، برادر عبدالعلیم موسی، امام مسجد محمد در جنوب غربی واشنگتن، بود. وی ابتدا اظهار داشت: مردم آمریکا خواهان و طالب اسلام هستند، بدون اینکه بدانند اسلام چیست. وی اظهار داشت: مشکلات کنونی ناشی از مواد مخدر، سکس و مسایل اخلاقی و این قبیل معضلاتی که جامعه آمریکا با آن مواجه است، مردم آمریکا را بیش از پیش طالب رهنمودهای اسلامی نموده است. بنابراین ما نیز به همین خاطر، در قبال خواسته های جامعه مسؤول هستیم; مسؤول هستیم که با رفتار و کردار اسلامی مان، در ترویج هر چه بیشتر اسلام کوشا باشیم. وی در ادامه افزود: نامبرده معتقد است که کمیت مطرح نیست، بلکه کیفیت مورد نظر است و این سمینار، علی رغم عدم شرکت تعداد افراد و مدعوین قابل توجه، اهدافش و راه روشش در دراز مدت، به نفع جامعه اسلامی مقیم آمریکا خواهد بود. وی در ادامه، اظهار داشت: آموختن مسایل مذهبی به نسل جوان باید حس افتخار را در مقابل این مسائل در آنان ایجاد کرد. و این امر امکان پذیر نیست، مگر از این طریق آموزش صحیح وی همچنین اظهار داشت: من شک ندارم هر مسلمان و غیرمسلمان آزاده، اگر در رابطه با فلسطین و عملکردهای اسرائیل غاصب اطلاع دقیق و صحیح داشته باشد، با ما همصدا خواهد شد. نامبرده در مورد شرکت در پروسه های سیاسی آمریکا اظهار داشت: تا زمانی که ما نتوانیم به لحاظ اعتقادی، شناخت سیاسی و مالی، به حد مطلوب برسیم شرکتمان در پروسه سیاسی، فقط و فقط به منافع دشمن اصلی ما، یعنی آمریکا و اسرائیل، خواهد بود.

سومین سخنران، خواهر دکتر انیسا عبدالفتح، سردبیر نشریه وقایع خاورمیانه و جهان اسلام و عضو هیات امنای انجمن اتحادیه مطالعات و تحقیقات در ویرجینیا که از خواهران سیاهپوست و فعال می باشد، ضمن تاکید بر مساله رهبریت، اظهار داشت: ائمه جمعه و رهبران مسلمان، علاوه بر مسؤولیت مذهبی و دینی، وظیفه و مسؤولیت سنگین آموزش سیاسی و همچنین ایجاد انگیزه در مسلمانان را نیز به عهده دارند. امام و رهبر در وهله اول، باید با تقوا، نترس و در عین حال خدا ترس و آشنا به مسایل جاری روز بوده، نهایت سعی خود را در آشنایی مسلمانان در زمینه های فوق به خرج دهد. نامبرده از حضرت امام خمینی (ره) به عنوان نمونه ای که ائمه و رهبران اسلامی در سراسر جهان و بویژه در آمریکا می توانند از وی الگو بگیرند، یاد کرد و اظهار داشت: شجاعت، بی باکی، تقوا و هر چیز دیگری که یک رهبر نیاز دارد، در آن حضرت جمع بود و در عین اینکه، در مقابل حضرت حق و پیروانش خاضع و نرم بود، در مقابل دشمنان اسلام بی باک، بی پرده و شجاعانه عمل می نمود.

چهارمین سخنران، امام حمد العاصی، امام منتخب مسجد مرکزی واشنگتن، ضمن تشکر از برگزاری این گونه سمینارها در هت شناخت هر چه بیشتر اهمیت روز قدس و بیت المقدس، اظهار داشت: در تاریخ معاصر، جمهوری اسلامی ایران تنها کشوری است که به طور رسمی، از مساله قدس و مظلومیت مردم فلسطین دفاع نموده و در سیاستهای خارجی و دیپلماتیک خود، جایگاه ویژه ای برای این امر مهم قائل شده است. وی در ادامه افزود: اولین بار، این رهبر کبیر و فقید جمهوری اسلامی، حضرت امام خمینی (قدس سره)، بود که با شجاعت و درایت، برخلاف تمامی حمایتهای جهانی از اسرائیل غاصب، آخرین هفته ماه مبارک رمضان را به عنوان روز قدس اعلام نمود و از کلیه مسلمانان جهان جهت آزادسازی بیت المقدس دعوت به عمل آورد. وی همچنین اظهار داشت: وظیفه هر فرد مسلمان، اعم از زن و مردم و پیر و جوان، شیعی و یا سنی است که به دور از مسایل قومی و نژاد و مذهبی و به دور از حسادتهای جاهلانه، به این فرمان لبیک گفته، در تظاهرات قدس شرکت نمایند. تظاهرات قدس، یعنی نه گفتن و محکوم نمودن غصب اولین قبله مسلمانان و نه گفتن و محکوم نمودن صهیونیست جنایتکار و غاصب است. تظاهرات قدس، یعنی اعلام همبستگی مسلمانان در حمایت از مظلومیت مردم مسلمان فلسطین و آزادسازی آن از یوغ آمریکا و اسرائیل می باشد. وی در ادامه اظهار داشت: دیر یا زود، مردم مسلمان بیدار خواهند شد. وی ضمن انتقاد از سران خود فروخته اسلامی، اظهار داشت: باید حساب ملتهای مسلمان را از دولتهای به ظاهر اسلامی، جدا نمود. نامبرده نیز در سخنانش روند و خط مشی سازمان ملل متحد را در رابطه با حمایت از اسرائیل و حرکتهای توهین آمیز به کشورهای اسلامی انتقاد نمود. وی همچنین از کنفرانس اسلامی به خاطر عدم قطعنامه و بیانیه محکم و معتبر در رابطه با محکوم نمودن اسرائیل اظهار تاسف نموده، پیشنهاد کرد که حداقل کار سازمان کشورهای اسلامی می تواند اقدام به تهیه یک فیلم در سطح فیلمهای هالیوود در رابطه با تاریخچه فلسطین و مظلومیتهایی باشد که توسط اسرائیل، بر هر زن و مرد مسلمان و حتی دنباله روهای ادیان دیگر از جمله حضرت مسیح (ع) وارد شده است. وی در انتهای هرگونه مشارکت در پروسه های سیاسی مسلمانان را در آمریکا، حرکتی در جهت منافع صهیونیسم خواند.

آخرین سخنران این سمینار، آقای ریچارد کرتیس، سردبیر و صاحب امتیاز مجله ماهانه «گزارش واشنگتن در مورد وقایع خاورمیانه » و کارمند اسبق وزارت خارجه آمریکا بود. وی اظهار داشت: در سال 1981، لایحه ای در کنگره آمریکا به تصویب رسید که طبق آن، اسرائیل به عنوان همپیمان استراتژیکی آمریکا در خاورمیانه معرفی گردید. از آن پس، آمریکا در تمام موارد، حتی زمانی که سازمان ملل و کمیسیونهای مربوط به آن در مورد اسرائیل انتقاد، اعتراض و یا اعمال مجازاتی در نظر دارند، با «وتو» این کشور مواجه می شوند. وی همچنین اظهار داشت: متاسفانه مردم آمریکا در واقع، بازیچه دست اسرائیل و صهیونیستها قرار گرفته اند. وی اظهار داشت: صهیونیستها از یک سو با استفاده مکرر لفظ ANTI SEMITIC ،با احساسات مردم بازی می کنند و از سوی دیگر، با در دست داشتن وسایل ارتباط جمعی از قبیل رادیو، تلویزیون، روزنامه، سینما (هالیوود)، روزانه افکار مردم را با خوراک تبلیغاتی مسموم می نمایند. وی در ادامه اظهار داشت: تنها راهی که برای مسلمانان باقی است، در وهله اول، اتحاد بین خود شماست. وی افزود: من هم به تبعیت از سخنران قبلی معتقدم که مردم آمریکا تشنه اسلامند و جای تاسف است که شناختی در مورد اسلام ندارند. جمعیت 8 الی 9 میلیونی مسلمانان در آمریکا، با توجه به افزایش رو به رشد خود و با استفاده از حربه «رای »، می تواند بهترین و مؤثرترین عامل لابی در راستای به نتیجه رساندن اهداف مسلمانان در سیاستگزاریهای آمریکا باشند، به امید آن روز. 1. Washington Report On Middle East Affairs

منبع: نمایندگی ج. ا. ا - واشنگتن

نظر شما