اوباما متعهد به سنت ایجاد تنش و جنگ
کشورهای بزرگ در سطوح مختلف مسئولیت اخلاقی در برابر کل جهان دارند. این نوع کشورها با تصمیمات خود می توانند در نظم جهانی تاثیرگذار باشند و بر زندگی تمامی مردم جهان تاثیر بگذارند. در این راستا می توان از کشور امریکا نام برد که با تصمیمات روسای جمهور چند دهه اخیرش دنیا را ناامنتر کرده است.
به گزارش الف به نقل از هافینگتون پست، در این راستا باید به عملکرد و وعدههای باراک اوباما رئیس جمهوری آمریکا اشاره کنیم. او که با وعده ایجاد دنیایی امن تر از گدشته پا به کاخ سفید گذاشت، اکنون در مسیر سنت همیشگی دولتمردان آمریکایی که همانا ایجاد تنش و به راه انداختن جنگ بوده، حرکت کرده است.
قدرتهای بزرگ جهان همیشه کنترل سازمانهای مهم به ویژه شورای امنیت سازمان ملل را در اختیار داشتهاند. در این راستا سوالات بی شماری را می توان در مورد مسئولیتهای این کشورها مطرح کرد.
جهان دو دهه پیش دستخوش تغییرات گستردهای شد. از زمان پایان جنگ سرد مردم جهان پیشبینی دوران جدیدی را در جهان مطرح می کردند. دستیابی به این دوران به استراتژیهای جدید و ایدئولوژیهای پس از دوران جنگ سرد نیاز داشت تا ساختار سیاسی، اقتصادی و ایدوئولوژیکی جهان تغییر کند. در این راستا و در دنیای جدید آمریکا باید مسئولیت پذیری بیشتری در قبال دیگر کشورهای جهان از خود نشان می داد.
از زمان پایان دوران جنگ سرد چهار رئیس جمهور در آمریکا به قدرت رسید( دو جمهوری خواه و دموکرات). دوران جدید در جهان به دلیل سیاستهای این روسای جمهور امریکا نه تنها منجر به صلح نشد بلکه جهان را ناامن تر از گذشته کرد و دلیل اصلی ناامنی در جهان پس از دوران جنگ سرد سیاستهای آمریکا بوده است. کاخ سفید مانع اصلی در اجرای استراتژی جدید با هدف ایجاد دنیایی امنتر و بدون تنش بوده است چون ایدئولوژی آمریکایی بر مبنای به راه انداختن تنش و ناامنتر کردن جهان بوده است. از جمله دیگر دلیل ایجاد این ناامنی نگرشی بوده که آمریکا در قبال روابطش با دیگر کشورهای جهان داشته است. تمامی دولتهای آمریکا از زمان پایان دوران جنگ سرد معتقد بودند که جهان فکر می کند ایفای نقش آمریکا در جامعه بین المللی امری لازم و ضروری است.
آمریکا مدتهاست از سه عامل تبعیت کرده است: 1. به خود اجازه داده تا در به راه انداختن جنگهای پیشگیرانه علیه هر کشور یا سازمان مستقلی که احتمال می رفته خطری برای منافع اش داشته باشد، شک و تردید نداشته باشد. 2. در ظاهر حامی دموکراسی خود را معرفی کرده اما به دنبال تغییر نظامهای کشورهای مخالفش بوده است. 3. از تمامی ابزارها از جمله نهادهای بینالمللی برای اجرا کردن سیاستهایش در جهان بهره برده است. تمامی روسای جمهور آمریکا در راستای تغییر نظام کشورهای مختلف در نقاط مختلف جهان (چه مستقیم و چه غیرمستقیم) گام برداشته اند.
در این راستا باراک اوباما کاملا در مسیر روسای جمهور چند دهه اخیر آمریکا حرکت کرده است و به رغم وعدههایش برای ایجاد امنیت در جهان و پایان دادن به جنگها در جهان در مسیر ناامن تر کردن دنیا گام برداشته است.
اوباما در رقابتهای انتخاباتی اش به مردم آمریکا و جهان وعدههایی داده که نه تنها به آنها عمل نکرده بلکه در برخی زمینه ها برخلاف آنها حرکت کرده است. حتی بحران مالی سال 2008 در آمریکا مانع از آن نشد که اوباما در مسیر سیاستهای جنگ طلبانه روسای جمهور گذشته حرکت کند. اوباما به خوبی توانسته سنت دیرینه دولتهای آمریکا که همانا ایجاد تنش و جنگ است، اجرا کند. او فرصت ایجاد شده برای پایان دادن به تفکرات دوران جنگ سرد و ایجاد دنیایی امن تر را از دست داده است.
تاریخ انتشار در سایت: ۱۱ تیر ۱۳۹۰منبع: / سایت خبری / الف ۱۳۹۰/۴/۷
نظر شما