رژیم غذایى در بیماران قلبى
منبع:روزنامه جوان
گاه تصلب شرایین یا سخت شدن رگ ها سبب بروز حمله هاى قلبى مى شود و متاسفانه هیچ نشانه خاصى براى آن وجود ندارد اما مى توان از روش هاى رایج پیشگیرى که بسیار ارزان نیز هستند کمک گرفت از آن شمار: کم خوردن نمک، دریافت رژیم غذایى کم چربى، کاهش وزن اضافه و صد البته جدى گرفتن ترک سیگار! وانگهى با داشتن یک رژیم غذایى سالم مى توان سلامتى قلب و دستگاه گوارش خون را حفظ کرد.
* چه موادى براى قلب مفید هستند؟
کلم برگ، کلم قرمز، گل کلم، کلم بروکسل، بروکلى، شلغم، چغندر، اسفناج، مارچوبه، لوبیا سبز، نخود سبز، لوبیا قرمز، لوبیا چشم بلبلى و نخود خشک، تحقیقات بسیارى نشان داده اند که اسید فولیکى که به طور طبیعى در مواد غذایى یافت مى شود مى تواند سبب کاهش ماده اى در خون به نام هموسیستین شود و به این ترتیب از ابتلا به سختى دیواره رگ ها، پیشگیرى کند. امروزه دیگر رابطه میان خوردن انواع آبزیان و کاهش شیوع بیمارى هاى قلبى اظهر من شمس شده است. ماهى هاى روغنى مانند ماهى آزاد، قباد، حلوا، شیر، کیلکا و اوزون برون داراى اسیدهاى چرب مفید هستند. محققان تغذیه خوردن هفته اى ۳ بار ماهى را به افرادى که داراى پیشینه بیمارى قلبى هستند توصیه مى کنند.روغن زیتون، روغن کانولا، مغزها و دانه ها نیز توصیه درمانى دیگر متخصصان است. همچنین خوردن میوه ها و سبزى هاى حاوى ویتامین هاى ضدسرطان دست کم ۳ واحد در روز باید در فهرست غذایى مبتلایان به بیمارى قلبى باشد.
* از چه غذاهایى باید پرهیز کرد؟
گوشت و فرآورده هاى آن، لبنیات چرب و کره سرشار از چربى اند و سبب افزایش سطح ال دى ال در خون مى شوند. مصرف کیک و بیسکویت نیز به همین دلیل باید کمتر شود.خوردن انواع غذاها و سوپ هاى آماده مصرف و یا کنسرو شده، غذاهاى بیرون از خانه، سوسیس و کالباس و گوشت هاى نمک سود شده و تنقلات شور ضمن دریافت زیاد سدیم و افزایش فشار خون، از عوامل خطرآفرین در تشدید بیمارى قلبى به شمار مى روند.
* نیکوتین سیگار
سیگارى هاى مبتلا به بیمارى قلبى بهتر است هرچه زودتر سیگار را ترک کنند زیرا نیکوتین سبب افزایش ضربان قلب، فشار خون و همچنین افزایش نیاز بافت قلب به اکسیژن مى شود. با مصرف سیگار، توانایى خون در حمل اکسیژن کاهش مى یابد و عوامل سرطانزاى دود سیگار به دیواره سرخرگ ها آسیب مى رسانند.
نظر شما