براى جلوگیرى از ریزش مو چه باید کرد؟
منبع:روزنامه جوان
ریزش موى سر آقایان یا طاسى از ۲۰ تا ۳۰ سالگى به صورت ریزش تدریجى مو عمدتا در ناحیه گیجگاهى و پیشانى شروع مى شود و سرعت ریزش مو در افراد مختلف متفاوت است و ارثى مى باشد. ریزش مو از فرق سر و یا از پیوستگاه پیشانى و گیجگاهى دیده مى شود. این نوع ریزش در اثر هورمون مردانگى ( آندروژن) ایجاد مى شود و اگر در ابتداى شروع ریزش به پزشک مراجعه کنید با دریافت لوسیون ها و محلول هاى موضعى ریزش مو کاهش یافته و یا متوقف مى شود.
درمان هاى موضعى
بیمارانى که طاسى آنها از سنین جوانى شروع مى شود، بیشتر ناراحت هستند و تمایل دارند که با کارشناسان غیرپزشک در کلینیک هاى مو مشاوره کنند. این کلینیک ها انواع فرآورده هاى موضعى را ارایه مى دهند که هیچ یک ارزشى ندارند. بیمارانى که به دنبال مشورت براى ریزش مو هستند را باید آگاه ساخت که در این برنامه هاى طولانى و گران قیمت وارد نشوند و به جاى آن از کلاه گیس پیوند مو یا پیوند پوست حاوى مو یا جراحى استفاده کنند.
طاسى تکرارى:
ریزش مو ناگهانى و تقریبا کامل در یک یا چند نقطه خاص از موى سر یا ریش، ابرو و مژه ها دیده مى شود و معمولا به صورت تکه هاى گرد یا بیضى فاقد موخود را نشان مى دهد و معمولا در افراد زیر ۴۰ سال دیده مى شود که در آقایان بیشتر در موى سر و ریش دیده مى شود. رشد دوباره مو در آن ناحیه در عرض یک تا سه ماه بعد شروع مى شود و ممکن است بعد از آن ریزش مو در نقاط دیگر رخ دهد.
تاثیر مسایل روانى بر ریزش مو
معمولا مسایل روانى مثل استرس هاى روحى در ایجاد آن نقش دارد. این حالت معمولا با بیمارى خاصى همراه نیست فقط گاهى همراه آن فرورفتگى هایى در ناخن هاى افراد دیده مى شود که چندان مهم نیست. در صورت وجود چنین حالتى فرد باید حتما به پزشک مراجعه کند و مطمئن باشد که با درمان هاى انجام شده این حالت حتما درمان خواهد شد.
تاثیر تغذیه در ریزش مو
ریزش مو در کودکان به خاطر تغذیه مى باشد، همچنین در افراد گیاهخوار که فقط از گیاهان براى تغذیه استفاده مى کنند و در افرادى که دچار بى اشتهایى عصبى و بیمارى هاى شدید مثل سرطان هاى پیشرفته و ناراحتى هاى گوارشى هستند ممکن است دیده شود. در افرادى که غذاى مغذى مى خورند و سالمند چنین مشکلى دیده نمى شود. پروتیین از جمله مواد غذایى است که کمبود آن سبب ریزش مو مى شود البته نیازى نیست شما در خوردن این مواد افراط کنید ضمن این که مصرف زیاد از حد پروتیین باعث رشد بیش از حد موها بیش از آنچه ذاتا وجود دارد، نمى شود.
کمبود آهن از علل ریزش مو
کمبود آهن پس از پروتیین، بیشترین علت ریزش مو است، کم خونى ناشى از فقر آهن بر روى تمام سلول هاى بدن از جمله فولیکول هاى مو تاثیر مى گذارد و باعث وقفه در رشد موها و ریزش آنها مى شود. همچنین در افرادى که دچار زخم معده و یا اثنى عشر و یا خونریزى در هرجاى بدن هستند نیز ریزش مو دیده مى شود. باید توجه داشت که در بسیارى از خانم هایى که دچار ریزش شدید مو هستند کم خونى آهن دیده مى شود. بنابراین در چنین افرادى باید آزمایش هاى لازم انجام و نسبت به درمان آن اقدام شود. براى درمان کم خونى آهن معمولا مى توان از داروهاى حاوى آهن استفاده کرد. اما مصرف غذاهاى آهن دار در درمان و به خصوص پیشگیرى از این مشکل موثر است غذاهایى چون گوشت قرمز، مرغ، ماهى، جگر، تخم مرغ و حبوبات مثل عدسى و لوبیا و سبزى ها، آهن فراوانى دارند ولى متاسفانه آهن موجود در حبوبات و سبزى ها خوب جذب نمى شود. میزان نیاز روزانه به آهن در یک فرد بزرگسال ۱۰ میلى گرم است که این مقدار در دوران باردارى و شیردهى بیشتر مى شود. به همین جهت توصیه مى شود که در نیمه دوم باردارى و همچنین زمان شیردهى آهن بیشترى استفاده شود.دختران نوجوان نیز به علت این که در سنین رشد هستند نیاز بیشترى به آهن دارند.
علل کمبود آهن
در کشور ما دو عامل مهم ایجاد فقر آهن، عبارتند از مصرف چاى همراه غذا و مصرف نان هایى که خمیر آنها ورنیامده است. به همین جهت بهتر است چاى را یک ساعت پس از مصرف غذا بنوشید و از نان هایى که خمیر ورآمده دارند و بدون جوش شیرین پخت مى شوند استفاده کرد.
مصرف ویتامین ها
تبلیغات بسیارى درباره این مواد براى تقویت موها شده است: اما باید بدانیم که تاکنون ثابت نشده است که انواع ویتامین ها در رشد موها تاثیر قابل توجهى داشته باشند. از سویى مصرف زیاد هیچ ویتامینى نقشى در کاهش ریزش مو و یا تقویت رشد موها ندارد. ضمن این که برعکس مصرف بیش از حد ویتامین A مى تواند باعث ریزش موها شود. از سوى دیگر ویتامین هاى موجود در شامپو ها و سایر فرآورده هاى موضعى جذب پوست نمى شوند و هیچ کارایى جهت تقویت و رشد موها را ندارند و وجود آنها بیشتر جنبه تبلیغاتى دارند.
خاتمه
در خاتمه لازم است بدانید که تنها برخى از مواد ریزش مو مربوط به تغذیه مى شود و در بیشتر افراد ریزش موها ربطى به نوع تغذیه ندارد و تغییر در عادات غذایى باعث نمى شود به صورت کامل جلوگیرى از ریزش مو شود.
نظر شما