موضوع : پژوهش | مقاله

تازه های پزشکی

منبع:روزنامه کیهان
مغز را از زنگ زدگی نجات دهید

تازه های پزشکی می توان مغز انسان را از جهاتی شبیه اتومبیل دانست.برخی مغزها همچون ماشین های پرشتاب تند و سریع هستند و برخی همچون «فولکس» آرام و مطمئن . مهم نیست مغز شما از کدام نوع است. مهم این است که نگذارید مغزتان زنگ بزند. اما چگونه؟ خواندن، انجام تمرین های ریاضی و محاسبات، کارهای ساده ای هستند که با کمک آنها می توان مغز را روغن کاری کرد و همواره آماده و فعال نگه داشت. انجام سرگرمی هائی همچون حل جدول هم بسیار توصیه می شود. فراموش نکنید که اینگونه فعالیت ها و ورزش ها را نباید هیچ گاه متوقف کرد. هرچه فعالیت و ورزش مغز بیشتر باشد، عملکرد آن بیشتر و بهتر خواهد شد. در ضمن به جای انجام کارهای عادی و یکنواخت روزانه، باید کارهایی نو و محرک انجام داد تا مغز را از زنگ زدن برهانیم و در عوض همواره آنرا فعال و سرحال نگه داریم
روغن تحت حرارت مستقیم سرطان زاست

تازه های پزشکییک متخصص صنایع غذایی گفت: از سه نوع روغن مایع، جامد و سرخ کردنی موجود در بازار روغن مایع از نظر ساختمانی بسیار حساس است
«روغن مایع بسیار حساس است و حرارت مستقیم به آن باعث تولید ترکیبات مضر تحت عنوان اکرولیدن می شود که سرطان زا بوده و برای سلامتی مضر هستند.»
دکتر کیمیاگر افزود: «توصیه می شود که از روغن های مایع به هیچ وجه برای سرخ کردن استفاده نشود.»برای سرخ کردن موادغذایی استفاده از روغن های جامد بهتر است. اما نکته ای که باید در این جا به آن توجه شود اینست که برای همه کاربردها نباید از روغن جامد استفاده شود.
«روغن امگا سه که متخصصان تغذیه توصیه به مصرف آن می کنند تنها زمانی در روغن های مایع می تواند وجود داشته باشد که روغن تحت حرارت قرار نگرفته باشد؛ لذا استفاده از روغن های مایع در غذاهایی نظیر خورش به دلیل وجود آب در آن (چون دمای آب موجود به بیش از 100 درجه نمی رسد) منجر به ترکیبات سرطان زا نمی شود اما هنگامی که روغن های مایع تحت حرارت مستقیم هستند، ترکیبات سرطان زا تولید می کنند.»
«استفاده از روغن های سرخ کردنی برای سرخ کردن غذا بهتر از استفاده از روغن های مایع به منظور سرخ کردن است.»
 

نظر شما