موضوع : پژوهش | مقاله

تاثیر طب سوزنى در درمان کمردرد

منبع:روزنامه قدس
تاثیر طب سوزنى در درمان کمردرد

تازه های پزشکی دکتر کلودیا ویت از مرکز پزشکى دانشگاه چاریت در برلین و همکارانش در گزارشى مى نویسند: طب سوزنى باید به عنوان یک گزینه موثر در تدابیر درمانى براى بیماران مبتلا به کمردرد مزمن در نظر گرفته شود.
ویت و همکارانش مى نویسند که بیماران براى درمان کمردرد مداوم به طور چشمگیرى به شیوه هاى طب مکمل، به خصوص طب سوزنى روى آورده اند، اما بررسى ها در مورد تاثیر بخش بودن طب سوزنى نتایج متناقضى به دست داده است.
این محققان براى بررسى اثربخشى و مقرون به صرفه بودن استفاده طب سوزنى همراه با مراقبت هاى معمول کمردرد، بیش از یازده هزار فرد مبتلا به کمردرد مداوم را وارد تحقیق خود کردند. در گروه درمانى، بیماران در طول یک دوره سه ماهه تا ۱۵ جلسه درمان با طب سوزنى را دریافت مى کردند و سه ماه پس از آن مورد پیگیرى قرار مى گرفتند.
پس از این دوره، در بیمارانى که در گروه درمان قرار داشتند، به طور قابل توجهى نسبت به گروه شاهد(گروهى که تحت درمان با طب سوزنى قرار نگرفته بودند)، عملکرد کمر به حال عادى بازگشته و درد تسکین پیدا کرده بود.
طب سوزنى نسبت به مراقبت هاى معمول براى درمان کمردرد هزینه بیشترى در بر داشت، اما با توجه به افزایش میزان بهبود در بیماران، شیوه اى مقرون به صرفه به نظر مى رسید.
کودکان تنبل با مشکلات مزمن سلامتى روبه رو مى شوند

تازه های پزشکی ایندیانیوز: بر اساس یک مطالعه، کودکان تنبل که فعالیتى ندارند ممکن است در سال هاى بعدى زندگى خود با مشکلات مزمن سلامتى روبه رو شوند.
این مطالعه به والدین چنین کودکانى توصیه مى کند که قبل از آنکه کار از کار بگذرد، کارى انجام دهند. «کاملش خونتى» و سایر محققان دانشگاه لیسستر سطوح فعالیت را در میان سه هزار و۵۰۰ دانش آموز پنج مدرسه راهنمایى در این شهر بررسى کردند و دریافتند کودکانى که به اندازه کافى فعالیت ندارند، در سالهاى آینده دچار ناخوشى هاى مختلف مى شوند. وى گفت، والدین، مسوولان مدارس و تامین کنندگان بهداشت عمومى لازم است براى کاهش خطرات ابتلا به دیابت و بیمارى قلبى در کودکان به نتایج این مطالعه توجه کنند. خونتى افزود، کودکانى که والدینشان به بیمارى هاى قلبى و دیابت مبتلا هستند احتمال اینکه در نتیجه عدم تحرک به هر دو این بیمارى مبتلا شوند بیشتر از دیگر کودکان است.
مصرف غذاهاى فاقد ارزش غذایى، شیوه زندگى بى تحرک، استفاده مفرط از تلویزیون و کامپیوتر، کودکان تنبل و بى تحرک جلوى تلویزیون یا به اصطلاح غربى ها سیب زمینى هاى روى کاناپه به وجود مى آورد. در ضمن، کودکان دیگر تمایلى به شرکت در ورزش هاى رقابتى در مدارس ندارند.
انجمن قلب امریکا به کودکان و نوجوانان توصیه مى کند که دست کم هر روز ۶۰ دقیقه ورزش ملایم تا شدید انجام دهند.

نظر شما